|

Alman tiyatrolarının tasarımı İzmir'de yapılıyor

Almanya’daki tiyatro sahnelerinde masallardan yola çıkarak sahnelenen oyunların kostüm ve sahne tasarımları, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde yapılıyor.

Yeni Şafak
11:14 - 24/08/2018 Cuma
Güncelleme: 11:24 - 24/08/2018 Cuma
IHA
Alis Harikalar Diyarı oyunun  ardından şimdi de Caberet ve Kral Übü oyunlarının da kostüm ve sahne tasarımları hazırlanıyor.
Alis Harikalar Diyarı oyunun ardından şimdi de Caberet ve Kral Übü oyunlarının da kostüm ve sahne tasarımları hazırlanıyor.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Jörn Fröhlich ile İEÜ Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Mezunu Cansu İncesu, kostüm ve sahne tasarımlarıyla Alman tiyatro yaşamında Türk modacıların izlerini yansıtıyor. Almanya’daki Theater Spiellust Grubu’nun sahnelediği Alis Harikalar Diyarı masalını Michelstadt kentindeki açık hava tiyatrosunda prömiyerini yapmasının ardından Fröhlich ve İncesu, Caberet ve Kral Übü oyunlarının da kostüm ve sahne tasarımlarını hazırlıyor. İzmir’den Almanya’ya uzanan tasarım yolculuğunda sahnelerde İzmir Ekonomili tasarımcıların eserleri yer alıyor.


Alman sanatçılar Türkiye'deki çalışmalardan etkilendi

Fröhlich, Alman sanatçıların Türkiye’ye birkaç kez konuk olduğunu ve burada yapılan çalışmalardan etkilendiğini belirterek, 4 farklı tiyatro oyunu için sahne ve kostüm tasarımı yaptıklarını söyledi. Alis Harikalar Diyarı masalının tiyatro oyununun prömiyerinin yapıldığını ifade eden Fröhlich, “Türkiye’nin tasarım alanında uluslararası başarısı eğitimle birlikte ileriye gidiyor. Uluslararası ürünler ortaya çıkıyor. Tekstil ürünlerinin kalitesi de dikkat çekiyor. İlk olarak Grimm Kardeşler’in hayatından uyarlanan “Grimm ve Gretel” oyunu için çalıştık. Alis Harikalar Diyarı’nı da yeni tamamladık. Şimdi 1920’lerin özgürlük ve eğlence biçimini anlatan Cabaret, zorbalığı, canavarlığı anlatan Kral Übü oyunlarının kostüm ve sahne tasarımlarını yapacağız. Oyunların Şubat 2019 tarihinde prömiyerleri gerçekleştirilecek” dedi.

#Alman tiyatroları
#Kostüm
#Dekor
#Tasarım
#Türk modacılar
6 yıl önce