|

Asırlık İstanbul Eczanesi müze oldu

Atatürk'ün ilaçlarının hazırlandığı İstanbul Eczanesi, Ankara Eczacı Odası’nın hazırlıklarıyla müzeye dönüştürüldü. 24 Ekim’de açılacak olan eczane bir asırlık tarihe sahip.

Yeni Şafak
10:52 - 19/10/2018 Cuma
Güncelleme: 11:00 - 19/10/2018 Cuma
Diğer
Tarihi İstanbul Eczanesi'nin son sahibi eczacı Ömer Faruk Erdem
Tarihi İstanbul Eczanesi'nin son sahibi eczacı Ömer Faruk Erdem

Geçen yıl kapanan asırlık İstanbul Eczanesi, malzemelerinin Ankara Eczacı Odasının çabalarıyla bir araya getirilmesi sonucu müzeye dönüştürüldü. Ankara Eczacı Odası’nın hazırladığı müzede sergilenen eserler İstanbul Eczanesi’nden getirildi. Mustafa Kemal Atatürk'ün de ilaçlarının hazırlandığı 99 yıllık eczane, Hüseyin Hüsnü Sarı tarafından kuruldu. 3 kuşak boyunca da ayakta kaldı.

TRT Haber’in haberin göre, eczane dönemin pek çok şahsiyetine hizmet verdi. Önemli şahsiyetlerden biri Atatürk. İlaçların ve ödemelerin bulunduğu defterin 32 sayfası Atatürk'e ait. Atatürk adına son alışveriş 17 Ekim 1938 yılında yapıldı. Atatürk’ün son hesabı ise 1 Aralık 1938 yılında kapatıldığı görülebiliyor.

24 Ekim'de açılacak olan müze için Ankara Eczacı Odası Başkanı Süleyman Güneş ise şu açıklamaları yaptı: "Eczanenin burada yüzüncü yılını tamamlaması ve bundan sonraki nesillere de meslektaşlarımızın elinde bulunan tarihi değer taşıyan malzemelerin de gelmesiyle daha değerli bir atmosfer haline getirilmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız."


Müzedeki malzemeler İstanbul Eczanesi'nden getirtildi.


Müze, 24 Ekim'de açılacak.

#Eczane
#İstanbul Eczanesi
#Asırlık
#Tarihi İstanbul Eczanesi
#Atatürk
#Mustafa Kemal Atatürk
5 yıl önce