|

Bankacılık ve finansa İslâmi bakış

Kitapseverlerin ilgiyle takip ettiği Arapça Kitap ve Kültür Günleri, bu yıl farklı bir sektöre dikkat çekiyor. İlk kez düzenlenecek olan “İslâm Ekonomisinde Yeni Arayışlar” başlıklı Uluslararası İslâm ve Ekonomi Sempozyumu’nda farklı alanlardan yerli ve yabancı birçok isim söz alacak. Etkinlik 10-11 Mart tarihleri arasında Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde olacak

Yeni Şafak
16:16 - 14/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 16:18 - 14/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Bir yönüyle kitap fuarı ve şenliği olan Arapça Kitap ve Kültür Günleri, bir yönüyle de İslâm dünyasından ve Türkiye’den ilim adamları zirvesi niteliğini taşıyor. Yurt içi ve yurt dışından üç yüzden fazla ilim adamı etkinlik boyunca misafir olarak kitapseverlerle buluşacak. Bu buluşmalar etkinlikler boyunca devam edecek imza, panel, söyleşi ve sempozyum gibi vesilelerle gerçekleşecek. 3. Arapça Kitap ve Kültür Günleri kapsamında 10-11 Mart 2018 tarihlerinde etkinlik çerçevesinde Uluslararası İslâm ve Ekonomi Sempozyumu, “İslâm Ekonomisinde Yeni Arayışlar” başlığıyla düzenlenecek. İslâmî finans kurumları ve bu husustaki ihtiyaçları bir nebze giderebilmek maksadıyla gerçekleştirilecek olan sempozyumu yurt içinden ve yurt dışından alanında uzman birçok akademisyen katılacak.

MODELLER VE UYGULAMA
YÖNTEMLERİ KONUŞULACAK

Arapça Kitap ve Kültür Günleri’nin ilmin ihyası ve alimlerin bir araya gelerek müslümanların ihtiyaçlarına çözümler üretmesi hedefi noktasında etkinliklerden biri olan Uluslararası İslâm ve Ekonomi Sempozyumu, bu yıl ilk kez düzenleniyor. İslâm hukuku ve İslâm ekonomisinde ihtisas sahibi akademisyenlerden oluşturulan Sempozyum Bilim Kurulu’nda Prof. Dr. Kemal Yıldız, Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Prof. Dr. Hasan Hacak, Prof. Dr Halit Yanıkkaya, Prof. Dr. Abdullah Zaid Alkilani, Prof. Dr. Majdi Ali Mohammad Ghaith, Doç. Dr. Ertuğrul Boynukalın, Doç. Dr. Hasan Gül, Doç. Dr. Metin Bayrak gibi isimler yer alıyor.

İslam Ekonomisinde Yeni Arayışlar başlığı altında Prof. Dr. İsmail Hakkı Eraslan “İslamî Finans Piyasalarında Sukuk Kullanımının Etkinliği”, İslam Kalkınma Bankası İslam İktisadı Araştırma ve Eğitim Merkezi Başkanı Dr. Layachi Feddad, Vakıf Aracılığıyla Sosyal Sektörün Finanse Edilmesi İçin Yenilikçi Finansal Ürünler”, Mehmet Odabaşı “Yeni Bir Finansman Yöntemi Olarak Yatırım Vekâleti ve Türkiye’deki Örnek Uygulama Modelleri”, Prof. Dr. Abdullah Zaid Alkilani “İslamda En Uygun Ekonomik Durumun Gereksinimleri”, Prof. Dr. Hasan Hacak “Türkiye’de Uygulanan Alternatif Bir Finans Yöntemi Olarak Yapı Tasarruf Sistemi”, İsa Yılmaz “İslami bankacılık ve Kalkınma. Teorik Yaklaşım ve Ampirik Değerlendirme”, Doç. Dr. Süleyman Kaya “Karz-ı Hasen Vakıfları Kurmak Mümkün mü?”, Uluslararası Malezya İslam Üniversitesi’nden Prof. Dr. Khaliq Ahmad bin Mohd “Islami Açıdan Stratejik Yönetim ve Liderlik”, Erdem Hurşid “Yeni Bir Katılım Finansı Ürünü Olarak, Elektronik Ürün Sertifikası (Elüs)”, Dr. Mustafa Yıldız “Gayri Menkule Dayalı Sermaye Piyasası Araçları”, Yard. Doç. Dr. Mehmet Gayretli “Faizsiz Finansman Uygulaması Olarak Hizmet Satışının Finansmanı” gibi başlıklarda tebliğler sunulacak.

YERLİ VE YABANCI
AKADEMİSYENLER YER ALIYOR

Aynı zamanda sempozyumun davetlisi olarak gelecek olan Jamia Darul Uloom Karachi Başkan Yardımcısı Muhammed Taki Osmani ve Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nden Doç. Dr. Ebubekir Sifil de sempozyum programı çerçevesinde bir konuşma yapacak. 10 Mart 2018 tarihinde saat 09.30’da Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ ve İngiltere Durham Üniversitesi İslami Finans Merkezi Direktörü Prof. Dr. Mehmet Asutay’ın açılış konuşmalarıyla başlayacak olan sempozyum iki gün boyunca gün boyunca devam edecek.

#Bankacılık
#islam
#Bakış
6 yıl önce