|

Barış Atay terörize etmeyen Yılmaz Erdoğan'ı hazmedemedi

Barış Atay, kabul edilen sinema teklifiyle ilgili yönetmenlerin talep ettiği değişiklikler sosyal medyada olumsuz bir şekilde yansıtılınca Yılmaz Erdoğan "Birkaç yapıcı değişiklik önerisi maksadını aşan bir şekilde sunuluyor" diye açıklama yaptı. Erdoğan, olayı terörize etmeyince Barış Atay, Twitter hesabından çirkin sözler sarf etti. Atay, "40 yılın başı mesleğinle ilgili bir tek bildiriye attığın imza için bile af diliyorsun. Yazık sana be, yazık" dedi.

Yeni Şafak
11:01 - 11/01/2019 Cuma
Güncelleme: 17:10 - 11/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
Yılmaz Erdoğan'ın açıklaması terör estirmeyince, Barış Atay çirkinleşti.
Yılmaz Erdoğan'ın açıklaması terör estirmeyince, Barış Atay çirkinleşti.

Sinema yapımcıları ile Mars grubu arasında yaşanan kriz tarafların karşılıklı açıklamalarıyla devam ederken, konuyla ilgili son olarak bakanlık devreye girdi. "Milli kültürün uluslararası tanıtımına katkı sağlar nitelikte olan dizi filmlerin desteklenmesi, sinema sektörünün uluslararası alanda rekabet gücünün artırılması ve Türkiye'nin film üretim merkezlerinden biri haline gelmesi" amacı taşıyan teklif, dün Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda kabul edildi.

Yılmaz Erdoğan'ın da bulunduğu yönetmenler bildiri yayınlayarak yasanın sınıflandırma ve değerlendirme ile ilgili maddelerinde, 'komisyonca uygun bulunulmayan filmler ticari dolaşıma ve gösterime sunulamaz' önermesinin kaldırılması başta olmak üzere birkaç düzeltme talep etti.

Değişiklik önerisini 'anlaşmazlık' olarak göstermeye çalıştılar

Sosyal medyada, bildiride birkaç değişiklik isteyen yönetmenlerin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile uzlaşamadığı algısı oluşturulmaya çalışıldı. Yılmaz Erdoğan, bunun üzerine Twitter hesabından açıklama yaparak, "Görüyorum ki birkaç yapıcı değişiklik önerisi en azından ben öyle anladım maksadını aşan şekilde sunuluyor" dedi.

Erdoğan'ın paylaşımına Twitter üzerinden çirkin sözler sarf ederek tepki gösteren Barış Atay, şu ifadeleri kullandı:
  • "40 yılın başı, kendi mesleğinle ilgili bir tek bildiriye attığın imza için bile af diliyorsun. Yazık sana be, yazık. Neymiş? 'Maksadını aşan bir şekilde sunuluyor'muş. Utanmaz!"
#Barış Atay
#Yılmaz Erdoğan
#Tartışma
#Sinema
#Mars
5 yıl önce