|

Çukur esnafın satışlarını yüzde 50 arttırdı

Sevilen dizi Çukur'un başarısı, çekimlere ev sahipliği yapan Balat esnafının da yüzünü güldürdü. Yerli ve yabancı turistlerin çekim mekanlarına ilgisi esnafın satışlarını yüzde 50 arttırdı.

Yeni Şafak
09:30 - 25/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 10:15 - 25/04/2018 Çarşamba
Diğer
Balat, Çukur dizisine ev sahipliği yapıyor.
Balat, Çukur dizisine ev sahipliği yapıyor.

Çukur dizisinin çekildiği İstanbul’un en eski semtlerinden Balat, dizi turlarıyla tarihi günler yaşıyor. ‘Çukur’, zirve geleneğini sürdürüyor.

Fenomen dizi, Vartolu ile Koçovalılar arasındaki tansiyonun yükseldiği, Yamaç’ın silah deposunda alevler içinde kaldığı bölümüyle yine günün en çok izlenen yapımı oldu. AB ve ABC1 20+’da birinci olan ‘Çukur’, #kimhaklı ve #affet etiketleriyle sosyal medyada da uzun saatler TT listesinde yer aldı.

Balat'a turizm dopingi

Habertürk'ün haberine göre, ‘Çukur’, konusuyla dikkat çekerken, çekildiği semtte merak konusu. Bugünlerde İstanbul içinden ve dışından gelen meraklılarla turizm coşkusu yaşıyor. ‘Çukur’, Balat’a adeta turizm dopingi yaptı.

  • Dizi hayranları esnafın satışlarını yüzde 50 artırdı. ‘Çukur’ dövmeli tişörtler yok satarken gün boyu dizi müziğinin çaldığı kıraathanesinden pilavcısına tüm mekanlar dolup taşıyor. Duvar yazılarının olduğu yerlerde ise fotoğraf çektirme yarışı yaşanıyor.

Balat esnafının Çukur şansı

Tarihi Yarımada’da rengarenk evleriyle yerli ve yabancı turistlerin popüler gezi mekanlarından biri olan Fener Balat’ta artık ‘Çukur’ turizmi yaşanıyor. ‘Çukur’a ev sahipliği yapan semt, dizinin hayranlarıyla dolup taşıyor.

Balat’a gelenlerin semt sakinlerine sordukları ilk soru “Çukur nerede çekiliyor?” olurken bazı rehberler ‘Çukur’ turu düzenleyerek talebe cevap veriyor. Dizi karakterlerinin adını taşıyan kıraathaneler ve ‘Çukur’un müziklerinin çaldığı sete yakın kafeler dolup taşıyor.


Çukur tişörtleri ve tespihleri satılıyor

Dizide kullanılan mekanlarda, duvar yazıları önünde ve ‘Çukur’ simgesinin olduğu alanlarda fotoğraf çektirmek için özellikle hafta sonları kuyruklar oluşuyor.

Semte ve dizinin çekildiği mekanlara olan ilgi esnafın da yüzünü güldürüyor. ‘Çukur’ tespihleri, ‘Çukur’ simgeli tişörtler yok satıyor.

Dizinin oyuncularının fotoğraflarının bulunduğu nohut-pilavcılar büyük rağbet görüyor. Satışları yüzde 50 artan esnaf, dizinin semtlerinin tanıtımını sağladığını ve bundan büyük memnuniyet duyduklarını söylüyor.


#Çukur
#Dizi
#Balat
6 yıl önce