|

Cumhurbaşkanına hakaret eden Selin Şekerci hakim karşısına çıktı

2013 yılında sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanan oyuncu Selin Şekerci, bugün hakim karşısına çıktı. Avukat müvekkilinin olaydan dolayı pişman olduğunu söyledi. Hakim duruşmayı erteledi.

Yeni Şafak
13:02 - 3/05/2018 jeudi
Güncelleme: 14:52 - 3/05/2018 jeudi
Yeni Şafak
Selin Şekerci'nin mahkemesi ertelendi.
Selin Şekerci'nin mahkemesi ertelendi.

İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık Selin Şekerci avukatı Nail Gönenli ile katıldı. Sanık Selin Şekerci kimlik sorgusunda, mesleğinin oyunculuk olduğunu, halen çalışmadığı için düzenli bir geliri olmadığını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Selin Şekerci hakkındaki şikayetlerinden vazgeçti.

"Olaydan dolayı pişman"

Şekerci'nin avukatı Nail Gönenli ise söz konusu tweet'lerin Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmadığı dönemde atıldığını belirterek "Her tweet'in kendi içerisinde değerlendirilmesinin yapılması gerekmektedir. Bir kısmı başkasının mesajıdır. Sanığın atılı hakaret suçuna ilişkin eylem gerçekleşmemiştir. Sanık suç kastıyla hareket etmemiştir. İyi niyetli olan ve olaydan dolayı pişmanlığı olan sanığın bu durumunun dikkate alınmasını talep ediyorum. Cumhurbaşkanı'nın şikayetten vazgeçmiş olması da göz önünde bulundurularak değerlendirme yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme, Selin Şekerci'nin bir daha ki duruşmalara katılmasına gerek olmadığı yönünde karar verdi. Dosyanın karar için incelemeye alınmasına hükmedilerek duruşma ertelendi.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Selin Şekerci
#Mahkme
#Dava
il y a 6 ans