|

Dini Musiki gönüllere dokundu

Beykoz Belediyesi Musiki Topluluğu, Şef Nevin Çalışkan yönetiminde hazırladığı Dini Musiki Konseri’nde sunduğu tasavvuf musikisi ve ilahilerle gönüllere seslendi.

Yeni Şafak
11:06 - 10/03/2015 Salı
Güncelleme: 09:09 - 10/03/2015 Salı
Yeni Şafak

Anadoluhisarı Ahmet Midhat Efendi Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere yoğun ilgi gösteren Beykozlular, ilahiler, kasideler ve tasavvuf eserleriyle huzur ve mana dolu bir geceye şahitlik ettiler.


Sunuculuğunu Dr. Ömer Önder’in yaptığı programda, tasavvuf ve dini musikimizin eşsiz örnekleri seslendirildi. Repertuarda yer alan, solistlerin ve koronun seslendirdiği eserlere izleyiciler de eşlik etti.


Konserde izleyiciler arasında yer alan tasavvuf musikisinin yaşayan üstatlarından Amir Ateş, kendi beste ve güftelerini seslendirerek geceye ayrı bir güzellik kattı.


Programa konuk solist olarak katılan Üsküdar Musiki Cemiyeti’nin eşsiz seslerinden Yunus Balcıoğlu ise seslendirdiği ilahi ve kasidelerle ilçe sakinlerine manevi bir hava sundu. 


Konserin sonunda konuşan Belediye Başkan Danışmanı ve Beykoz Belediyesi Musiki Topluluğu Şefi Nevin Çalışkan, “Büyük gayretler sonucunda karşınızda sahne alıyoruz. Tasavvuf musikisi ve ilahiler kalplere işleyen sanat eserleridir. Tüm ekip arkadaşlarımla beraber icra etmeye, layık olmaya çalıştık. Bizleri yalnız bırakmadığınız, gecemizi şereflendirdiğiniz için hepinize şükranlarımızı sunuyoruz. Burada emeği geçen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyor ve bundan sonraki konserlerimizde de buluşmayı arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.  

#Beykoz Belediyesi Musiki Topluluğu Şefi Nevin Çalışkan
#Tasavvuf musikisi
#Yunus Balcıoğlu
9 yıl önce