|

'Diriliş Ertuğrul' ile tarihini bilen bir nesil yetişiyor

Diriliş Ertuğrul'un oyuncularından Celal Al " Milletimizin teveccühü ile tarihi bilen, Ertuğrul Gazi'yi, Bamsı'yı, Halime Sultan'ı bilen bir nesil yetişiyor" dedi.

Yeni Şafak
11:51 - 16/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 11:57 - 16/04/2016 Cumartesi
AA

TRT'nin sevilen dizisi "Diriliş Ertuğrul"un oyuncularının katılımıyla Çorum'da söyleşi düzenlendi. Dizi oyuncuları Nurettin Sönmez, Esra Bilgiç, Celal Al ve Kaptan Gürman, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen söyleşide hayranlarının sorularını yanıtladı. Oyuncular, canlandırdıkları karakterlerden çok etkilendiklerini, gerçek yaşantılarında da bunu hissettiklerini dile getirdi.



Dizide "Abdurrahman Alp" karakterini canlandıran Celal Al, dizi teklifi geldiğinde heyecanlandığını belirterek, şöyle konuştu:



"Yapımcımız Mehmet Bozdağ bize, 'Bu dizinin aslında bir iş veya bir senaryo olarak değil, atalarımızı hakikatiyle anlatabilmek olduğunu' söyledi. Biz inanarak, bunu yansıtabilmek adına geldik ve tahminimizden çok daha güzel bir şekilde başarılı olduk. Milletimizin teveccühü ile tarihi bilen, Ertuğrul Gazi'yi, Bamsı'yı, Halime Sultan'ı bilen bir nesil yetişiyor. Bu işte zerre kadar payımız varsa hamdolsun diyorum. Genç kardeşlerime sesleniyorum. Ertuğrul Gazi ölmedi, Halime Sultan ölmedi, Bamsı, Abdurrahman, Doğan Alp ölmedi. Bunlar sizlerin yüreğinde yeniden dirilecek, yeniden yaşayacak. Bunu yapacak olan da sizlersiniz."



İnsanlar 'Halime Abla' diye sesleniyor


Dizide "Halime Sultan" karakterini canlandıran Esra Bilgiç de "İnsanlar beni 'Halime Sultan' diye kabul etti, bu benim için çok büyük bir gurur. Yolda insanlar beni görünce 'Halime Abla' diye sesleniyor. Ben dizide yeri geliyor, ağlıyorum. Dizide yaşanan olaylarda tüm içtenliğimi ortaya koyarak oynadığım için izleyicilerin de bunu hissettiğini düşünüyorum." dedi.



Bir soru üzerine Bilgiç, "Halime Sultan ile Hürrem Sultan arasındaki farkı hepimiz biliyoruz aslında ama ben Hürrem Sultan'ın anlatıldığı gibi olmadığına inanmak istiyorum. Osmanlı padişahının eşi olmak inanılmaz bir şey olsa gerek. Ben yanlış lanse edildiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.




#Diriliş
#Ertuğrul
#Halime
#Bamsı
#Abdurrahman Alp
#Çorum
8 yıl önce