|

Eğitim konuşmaya Türkiye’ye geliyorlar

Geçtiğimiz yıl Finlandiya Eğitim Bakanı Krista Kiuru’nun katılımıyla Finlandiya eğitim sistemini inceleyen Yarının Eğitimi Zirvesi için geri sayım başladı. Bu yıl konuğu eğitim alanındaki başarılarını dünya çapında konuşturan Güney Kore olarak belirleyen Yarının Eğitimi Platformu, her yıl eğitimde iyi olan ülkeleri Türkiye’ye getirmeyi hedefliyor.

Yeni Şafak
15:09 - 25/10/2018 четверг
Güncelleme: 15:22 - 25/10/2018 четверг
Yeni Şafak
Acıbadem Okulları 2. Yarının Eğitimi Zirvesine bu yıl Güney Kore’den birçok konuşmacı katılacak.
Acıbadem Okulları 2. Yarının Eğitimi Zirvesine bu yıl Güney Kore’den birçok konuşmacı katılacak.

“19. yüzyılın binalarında, 20. yüzyılın öğretmenleriyle, 21. yüzyılın neslini yetiştiriyoruz” cümlesinden ilham alarak bu yüzyılda eğitimin değişmesi gerektiğine inanan Yarının Eğitimi Platformu, eğitime, kalkınmaya, teknolojiye ve geleceğe dair yaklaşımları aktarmak üzere birbirinden değerli eğitim uzmanları, akademisyenleri ve üst düzey politikacıları bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yıl Finlandiya Eğitim Bakanı Krista Kiuru’nun katılımıyla Finlandiya eğitim sistemini inceleyen Yarının Eğitimi Zirvesi için geri sayım başladı. Güney Kore’nin Eski Eğitim Bakanı, Kore Eğitim ve Kalkınma Enstitüsü’nden (KEDI) yöneticiler ve dünyanın en iyi üniversitelerinden birisi olan Seul National Üniversitesinden akademisyenlerin katılacağı Yarının Eğitimi Zirvesi’nde Türkiye’den de birçok eğitimci konuşmacı olarak yer alacak. Türkiye’den davetliler arasında Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk da bulunuyor.

  • Zirvede Güney Kore eğitim modeline geniş başlıklarla değinilecek. Güney Kore eğitimde neler yaptığından bahsederken zirve, Türkiye’ye eğitim sistemine dair artılarını ve eksilerini görebileceği bir alan da sunuyor. "Güney Kore eğitimde neler yapıyor?", "Yarınlar için neler planlıyor?" "Öğretmen eğitimini nasıl kurguluyor?", "Okul öncesi eğitime dair hangi çalışmalara imza atıyor?", "Eğitim politikalarında nasıl bir yol izliyor?" gibi eğitime dair her şey bu zirvede etraflıca ele alınacak.

Eğitim sisteminin geçmişini konuşmak yerine yarının dünyasını keşfedebilmesi açısından kişiye hayatı boyunca öğrenmesi gerekliliğinin bilincini göstermek adına düzenlenen Acıbadem Okulları 2. Yarının Eğitimi Zirvesine bu yıl Güney Kore’den; Güney Kore Eski Başbakan Yardımcısı Jaejoung Lee, Türk-Kore Dostluk Derneği Kurucusu Hee Soo Lee, Seul İl Eğitim Müdürü Cho Hee Yeon, Kore Çocuk Bakımı ve Eğitimi Enstitüsü Direktörlerinden Mugyeong Moon, Kore Eğitim Geliştirme Enstitüsü Başkan Yardımcısı Sang Duk Choi ve Sınır Tanımayan Eğitimciler Platformu Başkanı Prof. Dr. Ki Seok Kim gibi isimlerin yanı sıra Türkiye’den de davetliler arasında Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk katılacak. Ayrıca Biruni Üniversite Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel ve Dijital Araştırmalar Derneği Başkanı Gökhan Yücel, Siemens Türkiye’den Ali Rıza Ersoy da zirvede yer alacak.

17 Kasım 2018’de İstanbul’da düzenlenecek olan ve Güney Kore’nin konuk ülke olarak katılacağı Acıbadem Okulları 2. Yarının Eğitimi Zirvesi’nde siz de yerinizi almak istiyorsanız
ve yarininegitimizirvesi.com adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

#Yarının Eğitimi Zirvesi
#Yarının Eğitimi Platformu
#Acıbadem Okulları
6 лет назад