|

Erdoğan Demirören'in ölümüne neden olan hastalık

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in vefat haberini veren hastanenin başhekimi Özgür Şamilgil, Demirören'in solunum yetmezliği tedavisi gördüğünü söyledi. Peki solunum yetmezliği nedir? Solunum yetmezliği neye sebep olur?

Yeni Şafak
12:30 - 8/06/2018 Cuma
Güncelleme: 12:56 - 8/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
Solunum yetmezliği ölüme kadar götürebilir.
Solunum yetmezliği ölüme kadar götürebilir.

Florence Nightingale Hastanesi Başhekimi Özgür Şamilgil Erdoğan Demirören’in solunum yetmezliğinden hayatını kaybettiğini açıkladı. Peki Demirören'i ölüme sürükleyen solunum yetmezliği nedir, nasıl bir hastalıktır, nelere sebep olur? İşte yanıtları...

SOLUNUM YETMEZLİĞİ NEDİR?

Solunum yetmezliği, solunum sisteminin oksijen ve karbondioksit değişimini sağlamada yetersiz kalma durumudur. Buna bağlı olarak atar damardaki kanda oksijen miktarı azalırken karbondioksit miktarı artar. Solunum yetmezliği astım, KOAH gibi müzmin akciğer hastalıklarına bağlı gelişebileceği gibi çok çeşitli kalp hastalıklarına ya da ağır zatürre, soba zehirlenmesi ya da trafik kazası gibi sebeplere bağlı aniden de ortaya çıkabilir.

SOLUNUM YETMEZLİĞİ NELERE SEBEP OLUR?

Solunum yetmezliği gelişen hastalarda aniden başlayan veya aniden artan nefes darlığı, hızlı soluk alıp verme, çarpıntı, soluk açlığı, dudaklarda morarma ya da ani bilinç kaybı gelişebilir. Böyle bir tablo ile karşılaşıldığında en kısa zamanda, hatta mümkünse ambulans ve sağlık personeli gözetiminde, hastaya acil tıbbi müdahale yapılması ve hemen hastaneye yönlendirilmesi gerekmektedir.

SOLUNUM YETMEZLİĞİ TEDAVİSİ

Solunum yetmezliğinin tedavisi genellikle yoğun bakım şartlarında yapılmakta olup oksijen ve /veya solunum desteği ile birlikte solunum yetmezliğine neden olan hastalığa yönelik tedaviler uygulanır, hastalar yakın takip edilir. Güncel tedavi yaklaşımları ve erken müdahale ile bu hastaların büyük kısmı yeniden sağlıklarına kavuşabilmektedir. Bu nedenle solunum yetmezliğinden şüphelenilen hastanın zaman kaybedilmeden hastaneye uygun şekilde yönlendirilmesi hayati önem taşır.

#Erdoğan Demirören
#Solunum yetmezliği
#Vefat
#Solunum yetmezliği tedavisi
6 yıl önce