|

Evcil hayvan diye kaya satarak milyoner olan adam

ABD'li bir adam, insanların evcil hayvanları sevmelerine ancak alerji ve onların hastalıkları sebebiyle şikayetlerini ciddiye alarak bir icat gerçekleştirdi. Gary Ross isimli adam, bunun için 'evcil kaya' adını verdiği bir şey icat etti. Evcil bir hayvan gibi özellikleri olan kaya sayesinde Ross, milyoner oldu.

Yeni Şafak
09:20 - 2/08/2018 четверг
Güncelleme: 10:17 - 2/08/2018 четверг
Diğer
Evcil kaya, bazı film sahnelerinde kullanıldı.
Evcil kaya, bazı film sahnelerinde kullanıldı.

ABD'li Gary Ross, bir gün etrafındaki insanların evcil hayvanların ihtiyaçlarından şikayet ettiğini duydu. Girişimci ve reklamcı olan Dahl, bir anda kendisinin de evcil hayvanı olduğunu ancak böyle sorunları olmadığını söyledi. "Benim evcil kayam var" diyen Dahl, olumlu tepkiler alınca devam etti.

Tepkilerin olumlu olduğunu gören Gary bu fikir ile bir iş kurmak için kendisine iki adet yatırımcı buldu ve bir kutu plaj kayası aldı. Süslü ambalajlar ile ederinden fazlasına sattı. Evcil kayaları için yaptığı ideal ambalajda hayvanın nefes alması için delikler bulunuyordu ve kayayı yumuşak talaş yatağına yerleştirdi. Kutuya bir de evcil hayvanının bakımı ve eğitimi için bir kılavuz ekledi. Kılavuzda şöyle yazıyor:

  • “Kayayı kutudan çıkardığınızda kaya heyecanlı görünürse, onu gazetenin üzerine yerleştirin. Kaya, bu kağıdın ne olduğunu anlar ve başka herhangi bir şey yapmanıza gerek kalmaz. Siz onu alana kadar kağıdın üstünde kalmaya devam eder. Garip eğitim aşamasını aştıktan sonra kayanız olgunlaşarak sadık, itaatkâr, sevgi dolu bir evcil hayvan olacaktır ve hayattaki tek amacı istediğiniz zaman yanınızda olmak ve istemediğinizde gidip uzanmaktır.”

Yeteneği milyoner yaptı

CEOtudent'in haberine göre, pazarlama konusunda da yetenekli olması onun milyonlar kazanmasını sağladı. Ayrıca evcil kayalar piyasaya sürüldüğünde Vietnam Savaşı yeni bitmişti ve insanların gülmeye ihtiyacı vardı. Dahl, insanların evcil kayaları eğlenceli bulduğu için tercih ettiklerini, herkesin gülmeye ihtiyacı olduğunu söylüyor.

Piyasaya çıkmasından birkaç ay kadar sonra tanesi 3.95 dolardan 1.5 milyon tane satılan kayalara talep inanılmaz derecede yüksekti. 2011 yılındaki bir röportajında Dahl:

  • “İki kulağımda da telefon vardı. Halkla ilişkiler uzmanıma benim taklidimi yaparak telefonları cevaplamasını öğrettim” diyerek ne kadar yoğun olduklarını anlattı. Bu yüksek satışlar sayesinde kendisi havuzlu bir eve taşındı ve son model bir Mercedes satın aldı.

Fikir yıllarca dikkat çekti

Basit ve kazandıran fikir başkaları tarafından sa satıldı. İşler sıkıntıya girmeye başladı ve 70’li yılların sonunda yatırımcıları tarafından dava edilerek yüksek rakamlar ödemek zorunda kaldı. 1988 yılında bir röportajında hayatının bu işi yapmasaydı daha kolay olabileceğini söyleyen Dahl’a eşi şu sözlerle destek oldu:

  • Ne olursa olsun Gary Ross Dahl’ın bu muhteşem Evcil Kaya (Pet Rock) fikri yıllarca ilgi çekmeye devam etti, hatta bazı film sahnelerinde bile kullanıldı.

#Hayvan
#Taş
#Kaya
#Evcil Hayvan
6 лет назад