|

Gala Gölü'nün pembe tüylü misafirleri göçü bekliyor

Kuşların önemli göç yolları arasında bulunan Gala Gölü Milli Parkı, binlerce flamingoya ev sahipliği yapıyor. Gala'nın uzun boyunlu misafirleri ay sonunda havaların ısınmasıyla göçe başlayacaklar.

Yeni Şafak
13:04 - 13/02/2018 Salı
Güncelleme: 13:32 - 13/02/2018 Salı
AA
Milli park, yaklaşık 10 bin flamingoyu misafir ediyor.
Milli park, yaklaşık 10 bin flamingoyu misafir ediyor.

Türkiye'nin önemli kuş göç yolları arasında olan Gala Gölü Milli Parkı, binlerce flamingoyu ağırlıyor.

Edirne'nin Enez ve İpsala ilçelerinde bulunan ve Türkiye'nin en önemli sulak alanı olan Meriç deltası sulak alanını da içinde barındıran Gala Gölü Milli Parkı'na her yıl kış mevsiminde konaklamak için gelen beyaz kuğu, ördek ve kazlara bu sene havanın güzel geçmesi dolayısıyla flamingolar da eşlik etti.

Yaklaşık 45 bin kuşa ev sahipliği yapan ve dünyanın önemli kuş göç yollarından birinde bulunan gölde, flamingolar ve diğer göçmen kuşlar görsel şölen sunuyor.

Göl, bilimsel incelemelerin yanında biyolojik çeşitlilik araştırmaları açısından da çok zengin bir ortama sahip.


10 bine yakın flamingo geldi

Trakya Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kaya, Gala Gölü Milli Parkı'nı Türkiye'nin Avrupa, Asya ve Afrika kıtaları arasındaki kuş göç yolları üzerinde köprü görevi gören önemli bir konuma sahip olduğuna işaret etti.

Kaya, Türkiye'de yaklaşık 475 kuş türü görüldüğünü, bunların 350'den fazlasının Türkiye'de kuluçkaya yattığını anlattı.

Yaklaşık 200 kuş türünün bulunduğu Gala Gölü Milli Parkı ve çevresindeki sulak alanlarının, Türkiye ve dünyanın önemli kuş yaşam alanlarından biri olduğunu ifade eden Kaya, "Bu sene flamingoların gelmesiyle gölde ayrı bir güzellik yaşanıyor. Milli park, yaklaşık 10 bin flamingoyu misafir ediyor" dedi.

Flamingoların iklim koşularına göre Avrupa, Asya ve Afrika kıtaları arasında geçiş yapabildiğini aktaran Kaya, Gala'nın uzun boyunlu misafirlerinin ay sonunda havaların ısınmasıyla göçe başlayacaklarını kaydetti.

#Flamingo
#Göç
#Gala Gölü
6 yıl önce