|

Gazzeli genç Erdoğan'ın hediye ettiği bisikleti süremeyecek

Gazze sınırında düzenlenen Büyük Dönüş Yürüyüşü etkinlikleri sırasında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu tek bacağını kaybetmesiyle hüsrana uğrayan Gazzeli Ala ed-Dali, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Eylül 2016'da hediye edilen bisikleti artık kullanamayacak.

Yeni Şafak
12:35 - 24/04/2018 Tuesday
Güncelleme: 13:03 - 24/04/2018 Tuesday
AA
Dali, hayallerini protez yardımıyla tek bacağıyla gerçekleştirmek istediğini dile getirdi.
Dali, hayallerini protez yardımıyla tek bacağıyla gerçekleştirmek istediğini dile getirdi.

Gazzeli genç bisikletçi Ala ed-Dali'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hediye edilen ve belki de hayatında aldığı en değerli hediye olan bisiklet sevinci uzun sürmedi. Çocukluğundan beri başarılı bir bisikletçi olabilmek için harcadığı çabalar ve kurduğu hayaller, Gazze sınırında düzenlenen Büyük Dönüş Yürüyüşü etkinlikleri sırasında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu tek bacağını kaybetmesiyle hüsrana uğradı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şahsi hediyesi

  • Türkiye, Gazze Şeridi'ne ikisi 2016'da, diğeri 2017 yılında yaklaşık 14 bin ton insani yardım malzemesi taşıyan 3 gemi göndermişti. Yardım malzemelerinin içinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazzeli çocuklara şahsi hediye olarak gönderdiği 1000 bisiklet ve sporculara özel 10 bisiklet de vardı.

Bisikletiyle çok uzun mesafeler katedebilen bir sporcu olarak kendini yetiştirebilmek için büyük emek verdiğini ifade eden 21 yaşındaki Dali, duygularını "Bugün, bacağım kesildikten sonra hayallerimin peş peşe yıkıldığını hissediyorum. Vurulduktan sonra; işgal güçlerinin, sadece bacağımı değil, çocukluğumdan bu yana inşa ettiğim hayallerimi de vurduğunu hissettim" şeklinde anlattı.

Dali, Arap ve uluslararası bisiklet takımları arasında Filistin bayrağını dalgalandırma hayalinden vazgeçmediğini belirterek, bu hayalini, protez yardımıyla tek bacağıyla gerçekleştirmek istediğini dile getirdi.



2014'te Filistin Bisiklet Takımı'nda 1. oldu

Bisiklete binmeye 8 yaşındayken başlayan Dali, daha önce Filistin Bisiklet Takımı'nın düzenlediği yarışmalara katılırken 2014'te takıma girdi.

Dali, aynı yıl Filistin Bisiklet Takımı gençler karşılaşmasında birinci olurken, bunu takip eden yarışmalarda da çeşitli madalyalar kazandı.

İsrail askerlerinin, hayatında meydana getirdiği "zorunlu" değişime uyum sağlamaya ve onunla birlikte yaşamaya alışmaya çalışan Dali, "tek bacağıyla" Filistin'i Arap ve uluslararası şampiyonalarda temsil etmeyi hayal ediyor.


Filistinli gençten Türkiye'ye teşekkür

Türkiye'nin Filistin Bisiklet Federasyonu'na verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dali, federasyonun gelişmesi için daha fazla yardım edilmesini talep etti.

  • Filistinli genç Dali, "Türkiye'ye teşekkür ediyorum. Spor alanındaki hayallerimizi gerçekleştirebilmemiz için yaptığı yardımlara devam etmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Filistinli bisikletçi, biri günlük yaşantısında hareket edebilmesi, diğeri spor çalışmaları ve bisiklet sürerken kullanabileceği iki protez bacağa ihtiyaç duyuyor.

Erdoğan'ın hediyesi bisiklet takımının kurulmasını sağladı

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hediye ettiği bisikletler, Gazze'deki bisiklet takımının kurulmasına zemin hazırladı" diyen Temraz, şunları söyledi:

  • "Bu bisikletler olmasaydı, her ne kadar Arap ve uluslararası düzeyde rekabet edecek beşeri potansiyele sahip olsak da bisiklet takımının çekirdeğini oluşturamazdık."
#Cumhurbaşkanı
#Gazze
#Bisiklet
6 years ago