|

Geleneksel sporları sahaya indirmek istiyoruz

Dünya Etnospor Konfederasyonu (DEK) tarafından ‘Geleneksel Sporların İhyası’ teması ile hayata geçirilen 3. Uluslararası Etnospor Forumu’nda, 55 ülkeden spor bakanları, hükümet yetkilileri, federasyon temsilcileri ve akademisyenlerin bulunduğu 200 katılımcı Antalya Belek’te bir araya geldi.

Haber Merkezi
04:00 - 23/02/2020 Pazar
Güncelleme: 03:48 - 23/02/2020 Pazar
Yeni Şafak
3. Uluslararası Etnospor Forumu
3. Uluslararası Etnospor Forumu

Programın açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Gençlerimize doğru kültürel zeminde değerleriyle barışık, geleneğinden güç alarak yetişme imkanı verdiğimiz takdirde onlar bizleri gururlandıracak bir gelecek inşa edeceklerdir” dedi.

SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRİYORUZ

Kasapoğlu, geleneksel spor dallarının da kültürel zemini canlı tutma noktasında önemli bir enstrüman olarak gördüklerini belirterek, şöyle konuştu: “Geleneksel sporların ihyası bu anlamda büyük önem arz ediyor. Dünya Etnospor Konfederasyonu da bütünleştiren özelliğiyle geleneksel spor dallarımızın stratejik eksende gelişmesinde mühim bir misyonu haiz. Türkiye olarak bu konuda üzerimize düşen sorumluluğun her zaman farkında olduk. Konfederasyonun faaliyetlerin başladığı 2015 yılından bu yana geleneksel spor dallarının yaşatılması ve yaygınlaşması için samimi bir gayret var. Biz de gerek federasyonumuza gerek bu federasyon ekseninde diğer çalışmalara katkıları sağlama gayretindeyiz. Türkiye olarak iş birliği ve koordinasyon içerisinde bütün imkanlarımızla konfederasyonun yanındayız.”

HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRMELİ

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ise, artık geleneksel sporların da hak ettiği değeri görmesini istediklerini belirterek, “Dünyanın geleneksel sporlarını ansiklopedi sayfalarından, kütüphane raflarından kurtarıp yeniden sahalara, yeniden ovalara, yaylalara, sokaklara indirmek istiyoruz” dedi.

DEĞERLERİMİZLE YÜRÜYORUZ
  • “Geçtiğimiz 100 yılı aşkın süreçte maalesef egemen güçlerin baskılarıyla kendi dilimizden, tarihimizden, kültürel değerlerimizden uzaklaştırılmak istendik” diyen Bilal Erdoğan, şöyle devam etti: “Kültürel dengesizliğin, adaletsizliğin ortadan kalkmasının yolu, her milletin bağımsızca kendi değerleriyle buluşabilmesi, yürümesiyle sağlanabilir. Biz geleceğe kendi değerlerimizle, kendi sporlarımızla, kendi müziklerimizle yürümek istiyoruz. Dünyada bir kültürün başka kültür ve medeniyetleri, kendini üstün görmek suretiyle tahakküm altına almaya, onların hareket alanlarını kısıtlamaya çalışması, onlara saygı göstermemesi dünyayı karanlık bir geleceğe doğru sürüklüyor.”
#Etnospor
#Bilal Erdoğan
4 yıl önce