|

Gençlerin ağabeyi, yetimlerin babası: Bahattin Yıldız

2010 yılının Mayıs ayında Afganistan'daki uçak kazasında hayatını kaybeden Bahattin Yıldız sadece kendi çocuklarının değil, tüm yetimlerin babasıydı. 80 kuşağının "dava" ağabeylerinden biri olan Yıldız, yine bir yetim projesi için çıktığı yolda hayatını kaybetmişti. Vefatının 7. yılında dualarla anılan Yıldız'ın izleri ise anlatılmakla bitmiyor.

Yeni Şafak
12:12 - 17/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 13:40 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
80 darbesi öncesinden başlayarak, son gününe kadar ömrünü İslam ve insanlığa hizmet etmeye adayan Bahattin Yıldız.
80 darbesi öncesinden başlayarak, son gününe kadar ömrünü İslam ve insanlığa hizmet etmeye adayan Bahattin Yıldız.

Bahattin Yıldız kendini İslam'a ve Müslümanlara adamış samimi bir şahsiyetti. Tüm yetimlerin babası olan Yıldız, 7 sene önce 17 Mayıs günü, İHH'nın yetimevi projesini hayata geçirmek için gittiği Afganistan'da Faruk Aktaş ile birlikte şehit oldu.

80 kuşağının ağabeyi

İzmir İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra birçok çalışma içinde bulunan Bahattin Yıldız, 80 kuşağının "dava" ağabeyiydi. Yıldız, 80 darbesinden hemen önceki sıkıyönetim günlerinde kapatılan Milli Türk Talebe Birliğinin misyonu yok olmasın diye 'Mahalli Teknik Takımlar Birliği' adıyla bir dernek kurarak gençliğe hizmet etmeye çalıştı.

Yıldız tüm bu aktivist günlerinde tecrübe ve fikirlerini yazıya dökmeyi de ihmal etmeyerek; Mavera, Güldeste, Gurbet, Selam, İmza, Müslüman Genç dergilerinde, Milli Gazete'de, Yeni Devir'de, Abdülhamit Muhaciri ve Ferhat Dağcı mahlası ile yazılar yazdı.

  • Savaşan Afganistan, Cihat Günlüğü, Karda Ayak İzleri, Kar Çiçeği, Güllerin Vedası, Ümmetin Yüreği isimli anlatı, günlük, roman ve öykü kitaplarını kaleme alan Yıldız, 'Afgan Cihadı'na katıldı, savaşırken yaralandı, birçok ameliyat geçirdi.

"Gitti ve bir daha gelmedi"

Vefatından önce yeni bir roman hazırlığında olan Bahattin Yıldız'ın edebiyattan hiç kopmadığını belirten arkadaşı yazar Selçuk Türkyılmaz, son karşılaşmalarını şöyle anlatmıştı:
Yüz on kilometrelik
'Barış Yürüyüşü'

1990’lı yıllarda İslam dünyası Batı’nın kuşatması altına girdi. Cezayir’de İslamî Selamet Cephesi’ne darbe yapıldı ve Cezayir ölümcül bir karmaşaya sürüklendi. Bosna II. Dünya Savaşı’ndan sonraki en büyük katliamı yaşadı. Yıldız, Nezik köyünden Srebrenitsa'ya yapılan yüz on kilometrelik 'Barış Yürüyüşü'ne katıldı.

Bahattin Yıldız, özellikle Bosna’da oynadığı önemli rolden sonra uzun yıllar İHH bünyesinde çalışmalar yaptı. Balkanlar'da, Keşmir'de, Afganistan'da bulundu.

"Çok iyi bildiği Afganistan'da şehit oldu"

Yıldız, Afganistan’ı çok iyi biliyor, orada farklı cemaatlerin liderlerini şahsen tanıyordu. Afganistan hakkındaki bilgisi onu Afganistan için önemli biri hâline getiriyordu. Birçok kimsenin giremediği yerlere giriyor, bir Afganlı gibi giyiniyor, bir Afganlı gibi konuşabiliyordu. Afganistan’daki bütün etnik ve dinî unsurlarla rahatlıkla bağlantı kurabiliyordu.
Gençlik kamplarının kurucusuydu

Neredeyse tüm zamanlarını onlara vakfettiği gençler için Avusturya başta olmak üzere Avrupa'da ve Türkiye'de dönem dönem gençlik kampları kurdu.


#Bahattin Yıldız
7 yıl önce