Satış rekonları kıran Harry Potter'ın filmdeki ikiz arkadaşları ve sevgilisi Cho Türkiye'de. İstanbul'a hayran kalan Katie, gerçek hayattaki büyünün akşam güneşinde Boğaz'daki cami silüetleri olduğunu söyledi
Dünyada satış ve izlenme rekorları kıran Harry Potter filminin son serisi olan Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nın oyuncuları filmin Türkiye galası için İstanbul'a geldi. İngiliz romancı J.K.Rowling'in kitaplarından uyarlanan Harry Potter serisinin beşinci filminde Harry Potter'ın ilk aşkı Cho Chang rolünde oynayan Katie Leung ile yaramaz ikizler Fred ve George Weasley karakterlerini canlandıran Oliver ve James Phelps, Ortaköy'deki Feriye Lokantası'nda filmin fan klüp üyeleri ile biraraya geldi. Filmde küçük büyücü Harry Potter'ın Çinli aşkını canlandıran Katie Leung, İstanbul'a ilk kez geldiğini ve gerçek hayattaki büyünün akşam güneşinde Boğaz'daki cami silüetleri olabileceğini belirterek Boğaz'dan geçen büyük gemilere çok şaşırdığını söyledi.
Serinin dördüncü filminden beri birlikte olduğu ekiple çok uzun zaman geçirdiğini ve şimdi onlarsız bir hayat düşünemediğini söyleyen Katie, film sayesinde edindiği dünyanın farklı ülkelerindeki tüm arkadaşlarıyla sürekli görüştüğünü söyledi. Filmde büyücülük okulunun en yaramaz öğrencilerinden birine hayat verdiğini anımsatan James ise ikiz kardeşiyle birlikte tam bir futbol fanatiği olduğunu belirterek, Türk takımlarından Galatasaray ve Fenerbahçe'yi tanıdığını ve yarın Galatasaray'ın antrenmanını izlemeyi planladıklarını kaydetti.
İkiz kardeşlerden James, serinin yeni filmi Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nı ötekilerden ayıran en önemli unsurun, büyücülerin gerçekte kim olduğunun ortaya çıkması olacağını belirtti. Gerçek hayatta büyüye inanmadığını söyleyen James, şayet bir büyücü olsaydı en fazla değiştirmek istediği şeyin futbol maçlarındaki skor ve futbolcular olacağını kaydetti. ABD ve Avrupa'da Temmuz ayında gösterime giren Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı, teknik bir sorundan ötürü ülkemizde Cuma günü gösterime girecek. Filmde, Harry arkadaşlarını örgütlüyor ve karanlık güçlere karşı çetin bir savaşa girişiyor.






