|

Görenler telefonuna sarıldı: Kasım ayında çiçek açtı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, sıcak havanın etkisiyle bir erik ağacının kasım ayında çiçek açması şaşkınlık oluşturdu. Normal zamanda mayıs ayında çiçek açan ağaç, etraftakilerin ilgi odağı oldu.

10:04 - 3/11/2019 Pazar
Güncelleme: 10:11 - 3/11/2019 Pazar
DHA
Zamansız çiçek açan erk ağacı
Zamansız çiçek açan erk ağacı

Fethiye'de hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, günün en yüksek sıcaklığı 26 derece olarak ölçüldü. Kayaköy Mahallesi'nde bulunan bir restoranın işletmecisi evli ve bir çocuk babası 41 yaşındaki İlker Koca, iş yerinin bahçesindeki ağaçlarla ilgilendiği sırada, bir erik ağacının çiçek açtığını fark etti. Normal zamanda mayıs ayında çiçek açan ağacın, Kasım ayının başında çiçek açması karşısında şaşkınlık oluşturdu.

İlk kez böyle bir durum ile karşılaştık


Ağacı görerek fotoğraf çektiren mahalle sakini Fatma Kafadar, 10 yıldır burada yaşadığını ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını belirterek, "Fethiye'mizde sıcak bir hava var. İnsanlar hala denize girebiliyor. O yüzdendir diye düşünüyorum" dedi.

Zamansız çiçek açabilir


Ziraat Mühendisi Gürbüz Akan ise "Erik ağaçları ilkbaharda çiçek açar. Bundan sonra meyvesini verir. Fethiye sıcak bir bölge. Her mevsim güneş oluyor. Zaman zaman bu şekilde ağaçlar, zamansız çiçek açabilir. Bu bölge için bu çok anormal bir durum olmadığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

#Erik
#Erik ağacı
4 yıl önce