|

Hint sanatçı Khan'a şartlı tahliye

Hint sinemasında "Padişah" olarak tanınan aktör Salman Khan, av yasağı bulunan iki geyiği vurduğu için 5 sene hapse mahkum edilmişti. Aktör Khan, iki gün tutuklu kaldıktan sonra şartlı olarak tahliye edildi.

Yeni Şafak
16:16 - 8/04/2018 Pazar
Güncelleme: 16:27 - 8/04/2018 Pazar
Diğer
Aktör Khan, 770 dolarlık kefaletle serbest bırakıldı.
Aktör Khan, 770 dolarlık kefaletle serbest bırakıldı.

Hint sinemasında "Padişah" olarak tanınan aktör Salman Khan, iki gün tutuklu kaldıktan sonra şartlı olarak tahliye edildi. Salman Khan hakkında 1998 yılında film çekmek için gittiği kasabada bulunan ormana izinsiz giriş yaptığı ve av yasağı bulunan iki geyiği öldürdüğü gerekçesiyle açılan davada Perşembe günü karar çıkmıştı.

770 dolarlık kefaret ödedi

Jodhpur yerel mahkemede yaklaşık 20 sene sonra verilen kararda, Khan 5 sene hapse mahkum edilmişti. Kararın ardından Khan, Hindistan Yüksek Mahkemesi'ne başvuruda bulunmuştu. Yüksek mahkemede Khan'ın ilk tahliyesi reddedildikten sonra Cumartesi günü Khan'ın avukatı ikinci kez tahliye başvurusunda bulundu. Başvuru sonucu Khan, 770 dolarlık kefaletle serbest bırakıldı.

Yeni Delhi'nin hanerine göre, iki gün Jodhpur Merkez Cezaevi'nde kalan Khan'ın cezaevinden çıkar çıkmaz özel uçakla Mumbai'a gittiği belirtildi.

#Aktör
#Oyuncu
#Hapis
#Av
#Hindistan
6 yıl önce