|

Hz.Peygamber'in (sav) 63 yaşına ithafen 630 Hafız ile 63 Halka, 63 Hatim

Fatih Camii'nde Hazreti Peygamber'in doğumunun 1447 sene-i devriyesi nedeniyle 'Yirmi Dört Saatim Sana Feda Olsun Ya Rasulallah' temalı bir program düzenlendi. Sabah erken saatlerde başlayan programda ilahiler, kasideler okundu, dualar edildi. Öğle namazının cemaatle kılınmasının ardından 630 hafızın oluşturduğu 63 halka ile Hz.Peygamber'in yeryüzünde geçirdiği her sene için bir hatim okundu.

Yeni Şafak
21:55 - 20/11/2018 Salı
Güncelleme: 22:22 - 20/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Fotoğraf sanatçısı Cemil Șahin,  Fatih Camii'nde unutulmayacak programı böyle görüntüledi.
Fotoğraf sanatçısı Cemil Șahin, Fatih Camii'nde unutulmayacak programı böyle görüntüledi.

Hazreti Peygamber'in doğumunun 1446 sene-i devriyesinde Fatih Camii'nde unutulmayacak bir program düzenlendi.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed'in doğumu vesilesiyle düzenlenen program sabah erken saatlerde başladı. Program öğle namazına kadar
ilahiler, kasideler ve dualarla
devam etti.
Öğle namazı öncesinde 2018 yılı Mevlid-i Nebi haftası teması olan '
Hz.Peygamber ve Gençlik
' konulu bir vaaz yapıldı.


630 hafız, 63 halka ile hatim
Öğle namazının cemaatle kılınmasının ardından
630 hafızın oluşturduğu 63 halka
ile Hz.Peygamber'in yeryüzünde geçirdiği her sene için canlı hatim programı yapıldı.
Hatm-i Şeriflerin duası yapıldı
Hatim duasından önce Fatih Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu tarafından "
Hz. Peygamber ve Sünnet
" konulu kısa bir konuşmadan sonra Fatih Camii Emekli İmam-Hatibi Kazım Bayram tarafından hatmi şeriflerin duası yapıldı.

Hafızlara ve cemaate yemek ikramı

İkindi namazının cemaatle kılınmasından sonra yurt içinden ve yurt dışından gelen genç hafızların tilavetleri ile Kur’an Ziyafeti programı icra edildi. Hatim programına katılan genç hafızlara ve cemaate Fatih Camii avlusunda yemek ikramında bulunuldu.

Akşam namazının cemaatle kılınmasının akabinde Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif, FSM Vakıf Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil İbrahim Kutlay'ın yaptığı “
Peygamberimiz ve Gençlik
” konulu vaaz ve dua ile devam etti.

Yatsı namazının cemaatle kılınmasından sonra Osmanlı zamanında yaygın bir şekilde yapılagelen Buhari Şerif Hatmi, Peygamber Efendimiz (sav) i metheden naat-ı şerifler eşliğinde icra edildi.

Üç saate yakın süren Buhari Hatmi Şerifinin sonrasında Hz.Peygamber’in (sav) Mübarek Sakalı şerifleri ziyarete açıldı. Ziyaret sonrasında geceyi ibadet ve dua ile geçiren vatandaşlar sabah namazı gençlik buluşmasına katıldı.

Sabah namazının cemaatle kılınmasının ardından program; zikir, İstanbul Müftü Yardımcısı Caner Akdemir vaazı ve duası ile devam etti. Namaz sonrası programa katılan cemaate Fatih Belediyesi tarafından çorba ikram edildi.



#Namaz
#Cemaat
#Fatih Cami
#Program
#Hatim
5 yıl önce