|

İtibar'ın Aralık sayısı çıktı

İtibar’ın 39. sayısı olan Aralık sayısında zengin şiir, öykü ve denemelerin yanı sıra tarihçi Abdulhamit Kırmızı’yla yapılan bir söyleşi de yer alıyor.

Yeni Şafak
11:01 - 1/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 09:04 - 1/12/2014 Pazartesi
Yeni Şafak

İbrahim Tenekeci yönetiminde yayın hayatına devam eden İtibar, usta çizer Hasan Aycın’ın nefis bir çizgisiyle açılıyor. Hemen arkasından Hüseyin Atlansoy’un “Duvar” şiiri geliyor. Derginin şiir sayfaları Cevdet Karal’ın “Klon”, Ahmet Murat’ın “Geride Kalanların Bakışı” ve Bünyamin K.’nın “Süpermensizlik” adlı şiirleriyle devam ediyor. Bu sayının diğer şairleri ise, Ali Emre, Suavi Kemal Yazgıç, Zeynep Tuğçe Karadağ, Yusuf Özkan Özburun, Mehmet Aycı, Mehmet Narlı, Dilek Kartal, Onur Bayrak, Ömer Yalçınova, Adem Turan, Erdem Arslan, M. Mücahit Yılmaz, Cengizhan Konuş, Emel Özkan, Berat Demirci, Leylâ İpekçi ve Elif Nuray.


Öykümüzün nabzı burada atıyor

İtibar, şiirimizin olduğu kadar öykümüzün de nabzını tutmaya devam ediyor. Derginin Aralık sayısının öykü sayfalarında ise Yıldız Ramazanoğlu’nun “Mahpusta Yüzen Gemiler”, Güray Süngü’nün “Dünyanın En Orta Yeri”, Işık Yanar’ın “Boyalı Saat”, Akif Hasan Kaya’nın “Kara Güneş”, Betül Nurata’nın “Bir Tatlı Huzur”, Hanife Altun’un “Ben Ne Biçim Serseriyim”  ve Ahmet Karacan’ın “Gölgeye Asılı Sancı” öyküleri bulunuyor.


Abdulhamit Kırmızı: “Hayat Yazmak, Aynaya Bakmaktır”

Yusuf Genç, Aralık sayısında, Avlonyalı Ferit Paşa kitabıyla dikkatleri üzerine çeken tarihçi Abdulhamit Kırmızı’yla verimli bir söyleşi yapmış. Kırmızı “Kendinizi anladıkça başkalarını daha iyi anlayacaksınız” diyor. İhsan Fazlıoğlu “Resim, Yorum ve İnanç ya da Bilgiyi Okumak İçin Bir Kılavuz” adlı çalışmasıyla yazılarına devam ediyor. Rasim Özdenören “Bu Havalar”, Kemal Sayar “Merhametin Eli”, Hüsrev Hatemi “Dağlar Dağlar Viran Dağlar”, Ali Görkem Userin “Muhalif Kalmak”, Zafer Acar “Bir Fenafillah Provası: Rüya”, Tarık Tufan “Hz. Ali Cenkleri” başlıklı yazılarıyla derginin düzyazı sayfalarında yer alıyorlar. Erol Yılmaz, Mustafa Ruhi Şirin, Ercan Yıldırım, Nadir Aşçı, Serdar Arslan, Müslim Coşkun, Mehmet Emin Küçüker, Mehmet Tepe ve Ayşegül Uyar deneme ve incelemeleriyle İtibar’ın Aralık sayısına katılan diğer isimler.

#Erol Yılmaz
#Mustafa Ruhi Şirin
#Ercan Yıldırım
#Nadir Aşçı
#Serdar Arslan
#Müslim Coşkun
#Mehmet Emin Küçüker
#Mehmet Tepe
#itibar dergisi
9 yıl önce