|

Kahraman köpek 'Cesur' Gümüş ailesinin yüzünü güldürdü

Antalya'da, evlerinde çıkan yangına uykuda yakalanan Türkan Gümüş ile 3 çocuğunu "Cesur" isimli köpek kurtardı. "Kahraman köpek" olarak basına yansıyan haberlerden sonra aileye Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından yardım geldi.

Yeni Şafak
09:23 - 25/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 09:33 - 25/10/2018 Perşembe
AA
Yardımseverler Cesur'a da mama yardımında bulunuyor.
Yardımseverler Cesur'a da mama yardımında bulunuyor.

Kepez ilçesi Altınova Orta Mahallesi'nde, prizde unutulan şarj aletinin alev almasıyla çıkan yangın sırasında uyuyan Türkan Gümüş ile çocukları Emirhan, Filiz ve Poyraz'ı havlayarak uyandırarak hayatlarını kurtaran "Cesur" köpek, Gümüş ailesinin kaderini değiştirdi.

  • Cesur'un kahramanlığının haberlerde yayınlanması üzerine aileye Antalya Yardımlaşma Platformu aracılığıyla yurt içi ve yurt dışındaki çok sayıda vatandaştan yardım eli uzandı.

Kahraman köpeğine sarılarak öpen Türkan Gümüş, evi yanınca hayatının en zor günlerini yaşadığını ifade etti. Kocasından bir yıl önce boşanan, devletten aldığı yardım parasıyla geçindirmeye çalıştığı çocukları ve köpeğiyle gidecek bir yerinin olmadığını belirten Gümüş, şöyle konuştu:

Cesur ile yolda yürürken herkesin köpeği tanıdığını kaydeden Gümüş, "Kahraman köpek' diye seviyorlar. O bizim gerçekten kahramanımız oldu" ifadelerini kullandı.

#Cesur
#köpek
#yardım
6 yıl önce