|

Koronavirüs engel olamadı: Meryem uzaktan hafız oldu

Diyarbakır’da Şehit Halit Gülser Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuyan 6. sınıf öğrencisi Meryem Zeybek, koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında Kayapınar Müftülüğü’nce başlatılan uzaktan eğitim programı ile hafızlık eğitimini tamamladı.

Haber Merkezi
02:00 - 20/04/2020 Pazartesi
Güncelleme: 19:49 - 19/04/2020 Pazar
Yeni Şafak
Meryem Zeybek
Meryem Zeybek

Kovid-19 ile mücadele kapsamında okullarda eğitime ara verilmesi nedeniyle öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması için İlçe Müftülüğü’nce uzaktan hafızlık eğitim programı başlatıldı. İlçede sisteme kayıtlı 87 imam hatip lisesi öğrencisi ile 85 Kur’an kursu öğrencisi, evlerinde uzaktan eğitim aldı, Kur’an-ı Kerim’de ezberledikleri cüzleri hocalarına WhatsApp üzerinden okudu. 172 öğrenciden 12 yaşındaki Meryem Zeybek hafızlık eğitimini uzaktan tamamladı.

ALLAH HERKESE NASİP ETSİN

Zeybek, Kayapınar Müftülüğü’nün başlattığı uzaktan eğitim sayesinde bir ayda hafızlığını tamamlamanın mutluluğunu yaşadığını belirterek şöyle konuştu: “Beş cüzüm kalmıştı. Onu da vererek hafızlığımı tamamladım. Çok mutluyum. Önce evde dersimizi yapıyoruz. Sonra hocalarımız bizi arıyor. Onlara derslerimizi veriyoruz. Günde 5-6 saat çalışıyorum. Bazen zor dönemler geçirdim. Elenme durumum oldu ama vazgeçmeyince oluyor. Ailemin desteği, kendi isteğimle hafızlığı bitirdim.”


EĞİTİMLER ONLİNE

İstanbul’daki Kur’an kurslarında da hafızlık eğitimi alan öğrenciler, Kovid-19 salgını nedeniyle eğitimlerine online olarak devam ediyor.

ARA VERMEMELERİ GEREKİYOR

Konuyla ilgili konuşan İstanbul Müftü Yardımcısı Ahmet Aktürkoğlu, kentte hafızlık eğitimi alan öğrencilerin derslerinden geri kalmamaları için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. İstanbul’da müftülüklerine bağlı 223 Kur’an kursu olduğunu belirten Aktürkoğlu, “Kentteki Kur’an kurslarımıza bağlı 559 öğretici hoca ile 6 bin 585 kız ve erkek öğrencimiz, hafızlık eğitimlerine uzaktan eğitim yolu ile aksatmadan devam ediyor. Hafızlık, ara verilmemesi gereken oldukça önemli bir süreçtir” dedi.

#Hafız
#Online
#Koronavirüs
4 yıl önce