|

Kültür ve Sanat Özel Ödülleri verildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Sanat Özel Ödülleri Töreni'nde konuştu. Erdoğan, 'Türkiye'nin 2023 hedeflerinin somut unsurları için gece, gündüz çalışırken kültür ve sanatı da asla ihmal edemeyiz' dedi. Sinema dalında Safa Önal, Musiki dalında Cüneyt Kösal, Sanat Tarihi dalında Prof. Dr. Nurhan Atasoy, Tasavvuf Tarihi dalında Prof. Dr. Süleyman Uludağ, Kültür ve Sanat Kurumu dalında Baksı Müzesi ödüle layık görüldü.

Yeni Şafak
14:57 - 22/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 19:55 - 22/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür Sanat Özel Ödülleri'nde konuştu.
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür Sanat Özel Ödülleri'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür Sanat Özel Ödülleri'nde konuştu. Geçtiğimiz 15 yılda kültür-sanat alanında yeterli adımın atılmamasından dolayı hayıflandığını söyleyen Erdoğan, "Kendi hazinemize sahip çıkacağız" dedi.

  • Ödüle layık görülenler şöyle:
  • Sinema dalında Safa Önal,
  • Musiki dalında Cüneyt Kosal,
  • Sanat Tarihi dalında Prof. Dr. Nurhan Atasoy,
  • Tasavvuf Tarihi dalında Prof. Dr. Süleyman Uludağ
  • Kültür ve Sanat Kurumu dalında Baksı Müzesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Okuduğu kitaptan yaptığı resme velhasıl her şeyiyle başka bir medeniyetin başka bir kültürün dünyasında gezen biri nasıl bizim olabilir? Türkiye'nin 2023 hedeflerinin somut unsurları için gece gündüz çalışırken kültür sanatın katkısını yadsıyamayız. Cemil Meriç ne diyor:

"Zavallı Türk aydını, Batılı dostlar alınmasınlar diye hazineleini gizlemeye çalışır. Sonra unutur hazineleri olduğunu. Düşmanın putlarını takdis eder, hayranlıklarını benimser. Dev papağanlaşır."

Biz Türk milleti olarak asla papağanlaşmayacağız. Bunun için önce hazinemize sahip çıkacağız. Bu büyük birikimin ışığında geleceğe bırakacağımız yeni hazinelerin peşinde olacağız. Odunpazarı Müzersi, Baksı Müzesi...

Nerede faydalı, güzel olan bir şey varsa onu bulmak ile mükellefiz. Hz. Peygamber'in 'İlim Çin'de bile olsa gidin alın' sözüyle hareket ediyoruz.

Bir ayağımızı kendi medeniyetimize sabitleyip diğeriyle gezerek yapıyoruz, aslolan bu. Taklit değil telif peşinde koşan, papağanlaşan değil, derin konuşan kendimizden emin bir şekilde yönümüzü geleceğe çevirdik.

'İmansız paslı yürek, sinede yüktür'

Afrin'deki askerimiz 1829 teröristi etkisiz hale getirdi. Bu bir imanın sonucu.

'İmandır o cevher ki,ilahi ne büyüktür. İmansız olan paslı yürek,sinede yüktür.'

Dağ taş demeden gece-gündüz demeden şu anda bu mücadeleyi askerimiz sürdürüyor.

Evlatlarımıza güveneceğiz

Allah vergisi olan kültür-sanat faaliyetlerinin keşfi için hem devlete hem sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşüyor. Bugün gelişmiş ülkelerin çocukların kabiliyetlerini keşfetmeye yönelik mekanizmalar kurduklarını biliyoruz. Artık anaokulları süreci bunun en güzel ifadesi. Bizim ülkemiz de bu konuda çok güzel adımlara sahip.

Bizim evlatlarımızdaki kabiliyeti inanın hiçbir yerde görmedim. Evlatlarımıza güveneceğiz ve bunu başaracaklar. Bizim milletimizin fedakarlığımızın ve çalışkanlığımızın örneğiyiz.

'Saldım çayıra Mevlam kayıra' diyerek bu işlerin içinden çıkamayız. Geçtiğimiz 15 yılda tarihi konularla adımızdan söz ettirirken kültür-sanatta neden geri kaldığımıza hayıflanıyorum.

22 Şubat 2009'da vefatıyla Turgut Cansever üstadımızı 9. ölüm yıl dönümünde kendisini rahmetle anıyoruz.

Ödül alacak isimlerin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.


#Recep Tayyip ERdoğan
#Kültür sanat
6 yıl önce