|

’Nöbetçi Tiyatro’da bu hafta: ‘Tamamen Doluyuz’ sanatseverlerle buluşuyor

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, sanatsal faaliyetlerden yazın da yararlanılması için hayata geçirdiği ‘Nöbetçi Tiyatro’ uygulaması ile sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. ‘Tamamen Doluyuz’, Ankara’da Küçük Tiyatro sahnesinde bu hafta perdelerini açtı.

Yeni Şafak
14:31 - 24/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 14:33 - 24/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
'Tamamen Doluyuz’, Ankara’da Küçük Tiyatro sahnesinde perdelerini açtı.
'Tamamen Doluyuz’, Ankara’da Küçük Tiyatro sahnesinde perdelerini açtı.
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, sanatsal faaliyetlerden yazın da yararlanılması için hayata geçirdiği ‘Nöbetçi Tiyatro’ uygulaması ile sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Proje kapsamında İstanbul Devlet Tiyatrosunun sahneye uyarladığı ‘Tamamen Doluyuz’, Ankara’da Küçük Tiyatro sahnesinde perdelerini açtı. Becky Mode’un yazdığı, Lale Eren Dalsar’ın dilimize çevirdiği ve Elif Erdal’ın yönettiği tek kişilik oyunda ‘Sam’ karakteriyle seyirci karşısına geçen Efe Erkekli performansıyla göz dolduruyor.

Dekor ve kostüm tasarımının Batuhan Bozcaada’ya, ışık tasarımının Akın Yılmaz’a, müziklerinin Orhan Enes Kuzu’ya ve şarkı sözlerinin Deniz Gürzumar’a ait olduğu oyuna çok sayıda sanatçı da sesleriyle katkıda bulunuyor.

Yaklaşık 1,5 saat süren oyunda, Adnan Ahmet Biricik, Alayça Öztürk Gidişoğlu, Altan Erkekli, Ayumi Takano, Bedia Öztep, Berkay Tulumbacı, Bülent Şakrak, Celal Kadri Kınoğlu, Didem Atlıhan, Elif Erdal, Emir Tayla, Enis Arıkan, Figen Sümeli, Galip Erdal, Gökhan Yıkılkan, Gülenay Kalkan, Hazal Erdal, İlkgül Kaya, Kerem Kobanbay, Lalizer Kemaloğlu, Levent Ünsal, Yeşim Kızılçeç, Nur Subaşı, Savaş Özdemir, Sercan Gidişoğlu, Şebnem Gürsoy, Tarkan Koç, Umut Tabak, Yeşim Gül, Yetkin Dikinciler, Yıldırım Gücük ve Zeynep Anacan sesleriyle yer alıyor.

Oyunun konusu özetle şöyle:

"Konservatuvarın oyunculuk bölümünden mezun bir genç olan Sam, kendi alanında iş bulamadığı için, şehrin en lüks restoranlarından birinde rezervasyon görevlisi olarak çalışmaya başlar. Tek isteği mesleğini yapabilmek ve gittiği oyunculuk görüşmelerinin birinden olumlu cevap almaktır ama çalıştığı restoranın bakımsız bodrum katında, üç kişinin işini tek başına üstlenerek, Noel tatilinin yoğun rezervasyon trafiğine yetişmeye çalışmaktadır. Üstelik bir yandan patronlarının mantıksız istekleri, zengin müşterilerin akıl almaz kaprisleriyle ilgilenip, bir yandan da ailesini ve dostlarını mutlu etmeye çalışmaktadır. Sam, içine düştüğü bu trajikomik ortamdan kendini kurtarıp, asıl işine geri dönmeyi düşünmektedir."

Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri ve Yeni Tiyatro Dergisi 6. Emek ve Başarı Ödülleri kapsamında ‘Umut Veren Erkek Oyuncu’ ödülünü alan oyun, 26 Mayıs Cumartesi gününe kadar saat 18.00’de Küçük Tiyatro sahnesinde izlenebilecek.

#Tamamen doluyuz
#tiyatro
#sanat
#Nöbetçi Tiyatro
6 yıl önce