|

Parmak bebekten iyi haber

Samsun'da 860 gram olarak dünyaya gelen ve 5. gününde bağırsağından ameliyat olan 'parmak bebek', 105 günlük tedavisinin ardından 2 kilo 500 gram olarak hastaneden taburcu olarak evine gönderildi.

Yeni Şafak
16:53 - 9/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 13:54 - 9/07/2015 Perşembe
IHA

Samsun'un Bafra ilçesinde ikamet eden 2 yıllık evli Elif (23) ve Samet Anarat (25) çiftinin ilk bebekleri 28 haftalık olarak Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 860 gram ağırlığında sezaryenle dünyaya geldi. Parmak bebek 5 günlükken bağırsağından ameliyat edildi. Samsun Kadın Doğum ve Çocuk hastalıkları Hastanesi'ndeki başarılı ameliyatın ardından 105 gün tedavi altında bulunan bebeğe ailesi 'Yusuf Ziya' adını verdi. Bebek, tedavisinin tamamlanmasının ardından 2 kilo 500 gram olarak taburcu edilerek evine gönderildi.


5 günlük parmak bebeği bağırsağından ameliyat eden Çocuk Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Asuhan Tuğçe Bozkurter Çil, parmak bebeğin hastanelerinde dünyaya geldiğinde bağırsağında tıkanıklık, kanının çok düşük olduğunu belirterek, ameliyatın başarılı geçtiğini ve sağlığına kavuşarak taburcu olarak evine kavuştuğunu söyledi.


Bebeğin annesi Elif Anarat, "Rahatsızlanıp gittiği bir başka hastanede 6 aylık olan bebeğimin bağırsağında tıkanıklık ve kalbinde daralma olduğunu söylediler. Doktorlar gebeliği sonlandırmak istediler. Ancak biz bunu kabul etmeyip Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne geldik. Bebeğim hastanenin yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tedavi altında tutularak sağlığına kavuştu. Çok mutluyum" diye konuştu.

#parmak bebek
#Samsun
#Samsun'un Bafra ilçesi
9 yıl önce