|

Resmi Gazete'de dizilerin yeni dönemi yayınlandı

Resmi Gazete'de dizilerin yeni dönemi yayınlandı. Aile ve çocuk dostu yapım ve dizileri yayımlayan kanallara teşvik ödülü, bu yapım ve dizilere ise aile ve çocuk dostu yapım ve dizi unvanı verilecek. Ödüller, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile RTÜK'un belirleyeceği yer, zaman ve usulde sahiplerine verilecek.

Yeni Şafak
09:59 - 9/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:12 - 9/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Eksik, yanlış bilgi ve belge içeren başvurular değerlendirmeye alınmayacak.
Eksik, yanlış bilgi ve belge içeren başvurular değerlendirmeye alınmayacak.

"Aile ve Çocuk Dostu Yapım ve Dizilerin Teşvik Edilmesine Dair Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Aile bütünlüğü ve sürekliliğiyle çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel, ahlaki gelişimlerini destekleyecek nitelikteki aile, çocuk dostu yapım ve dizilerin yayınlanmasının teşvik edilmesine yönelik hazırlanan yönetmelikte, bu tür dizi ve yapımları yayımlayan medya hizmet sağlayıcılarını teşvik etmek üzere verilecek ödüllerle bunların usul ve esasları yer aldı.

Eksik ve yanlış bilgili belgeler iptal olacak

Buna göre, teşvik ödülü almak isteyen aile ve çocuk dostu yapım ve dizileri yayınlayan medya hizmet sağlayıcıları RTÜK'ün temmuz ayında yapacağı duyuruyu takiben başvuruda bulunacak. Başvuracak yayınlarda RTÜK'ten yayın lisansı bulunan veya yayın hakkı olan medya hizmet sağlayıcıları tarafından yayınlanmış olması şartı aranacak. Eksik, yanlış bilgi ve belge içeren başvurular değerlendirmeye alınmayacak.

Adaylar seçici kurula gönderilecek

Teşvik ödülüne yönelik değerlendirme süreci kapsamında RTÜK'e gelen başvurular Üst Kurul ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca belirlenecek beşer kişiden oluşan alt komisyona havale edilecek. Alt komisyonun değerlendirme kriterlerine göre yapacağı incelemenin ardından adaylar seçici kurula gönderilecek.

Seçici kurul, RTÜK'ten en az iki, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından en az iki üst düzey yönetici olmak üzere akademisyen, medya profesyoneli, bilim ve sanat alanında olmak üzere 8 kişiden oluşacak. Teşvik ödülleri RTÜK tarafından bir önceki yılda uygulanan idari para cezalarının parasal tutarı toplamının yüzde 20'sini aşmamak kaydıyla Üst Kurul bütçesine konulan özel ödenekten karşılanacak.

Ödüller, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile RTÜK'un belirleyeceği yer, zaman ve usulde sahiplerine verilecek.

#RTÜK
#Kanal
#Dizi
#Film
#Çocuk
#Ödül
6 yıl önce