|

RTÜK'ten 'İnsan onurunu hiçe saydılar' cezası

Reyting uğruna her türlü seviyesizliğin yapıldığı Bu Tarz Benim'e RTÜK yine çok ağır ceza kesti. Show TV'den, TV8'e geçen yarışma hakkında rapor hazırlayan RTÜK uzmanları, "Reyting uğruna yarışmacıların ve jürinin aşağılayıcı, alaycı ve insan onurunu zedeleyici bir tutum takındıklarını" dile getirdi. TV8 reklam gelirinin yüzde 1'ini ceza olarak ödeyecek.

Yeni Şafak
09:18 - 3/02/2015 Salı
Güncelleme: 07:27 - 3/02/2015 Salı
Diğer

Vatandaşların yoğun şikayetleri nedeniyle geçmişte Show TV’ye iki kez para cezası kesen RTÜK, TV8’de yayınlanan “Bu Tarz Benim” adlı programı da affetmedi. RTÜK, cezayı verirken reyting uğruna insan onurunun hiçe sayıldığını kaydetti.


RTÜK uzmanları, 17 Ocak 2015’te TV8’de yayınlanan Bu Tarz Benim adlı yarışma programı hakkında çarpıcı bir rapor hazırladı. Milliyet'te yer alan habere göre Show TV’de yayınlandığı dönemdeki gibi reyting uğruna yarışmacıların ve jürinin aşağılayıcı, alaycı ve insan onurunu zedeleyici bir tutum takındıklarını dile getiren uzmanlar raporda şu tespitlere yer verdi: “Yarışmacıların birbirleriyle dalga geçtikleri, birbirini küçük düşürmeye çalıştıkları ve karşılıklı ağız dalaşına girdikleri bölümlerin programın ekibi tarafından ön plana çıkarılarak izleyiciye sunulduğu görülmüştür.”


200 bin TL ceza almıştı


Üst Kurul, uzmanların raporu doğrultusunda yaptığı değerlendirmede TV8’deki Bu Tarz Benim programına tıpkı daha önce Show TV’ye verdiği gibi para cezası kesti. Üst Kurul, ceza kararını mevzuatın, “yayınlar insan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine” dayandırdı. Ceza miktarı TV8’in bir önceki ay elde ettiği reklam gelirinin yüzde 1’i kadar olacak. RTÜK, daha önce Show TV’deki, Bu Tarz Benim adlı yarışmaya 200’er bin TL civarında iki ayrı ceza kesmişti.
#Bu Tarz Benim
#Show TV
#TV8
#RTÜK
#Acun Ilıcalı
9 yıl önce