|

Şaşkına çeviren olay: 4 yaşındaki kızı kardeşi oldu

Suriye'deki iç savaştan kaçarak İzmir'in Torbalı ilçesine yerleşen Şükriye Elhıdır'a kayıt dışı ikametin önlenmesi amacıyla verilen geçici kimlikte 4 yaşındaki kızı, kardeşi olarak yazıldı. Yanlışlığı anne Şükriye Elhıdır, kimlikte kızının baba ismi yerine, kendi babasının isminin yazılı olduğunu, görünce fark etti. Şükriye Elhıdır, hatanın düzeltilmesi için göç idaresine başvurdu. Şimdi ise Suriyeli anneden, çocuğun kendi kızı olduğunu ispatlaması için DNA testi yaptırması istendi.

Yeni Şafak
10:07 - 15/01/2019 Salı
DHA
Elhıdır ailesinin DNA testini yaptıracak durumu yok.
Elhıdır ailesinin DNA testini yaptıracak durumu yok.

Suriye'nin Halep kentinden 3 yıl önce Türkiye'ye kaçan, 2 çocuk sahibi Şükriye Hıdır (27) ve Hıdır Elhıdır(29) çifti, Torbalının Atatürk Mahallesine yerleşti.

Kızı kardeşi olarak kaydedildi

Mevsimlik işçi olarak çalışan Elhıdır çifti, İzmir Göç İdaresi Müdürlüğüne başvurdu. İddiasına göre kayıt dışı ikametin önlenmesine yönelik çalışma kapsamında verilen geçici kimlik belgesinde, çiftin 4 yaşındaki Reyan Elhıdır, annesi Şükriye Elhıdır'ın kız kardeşi olarak yazıldı.

DNA testi istendi

Yanlışlığı anne Şükriye Elhıdır, kimlikte kızının baba ismi yerine, kendi babasının isminin yazılı olduğunu, görünce fark etti. Kimliğe göre kızıyla kardeş olan Şükriye Elhıdır, hatanın düzeltilmesi için göç idaresine başvurdu. Ancak bu sefer de Suriyeli anneden, çocuğun kendi kızı olduğunu ispatlaması için DNA testi yaptırması istendi.

Maddi durumları yok

  • DNA testini yaptıracak maddi durumu olmadığını söyleyen Şükriye Elhıdır, "Çocuğum hastalanınca eşim hastaneye götürdü. Ancak çocuk üzerinde resmi bir hakkı bulunmadığı için sorun yaşadı. Kızım verilen kimliğe göre kardeşim olarak görünüyor. Kızımın babası aynı anda benim de babam olarak görünüyor. Hatanın düzeltilmesini istediğimizde benden DNA testi istediler. DNA testini yaptıracak durumumuz yok. Eşim mevsimlik işçi olarak çalışıyor. Hatanın düzeltilmesini istiyorum" dedi.
#Hata
#DNA
#Halep
5 yıl önce