|

Servet dolu araçla mola

Fuardan eve dönerken yolda gördüğü bir alışveriş merkezinde kahvaltı için mola veren tüccarın aracındaki 1 milyon dolar değerindeki mücevherler çalındı. Hiçbir mücevherinin sigortalı olmadığını söyleyen tüccarı soyan biri Türk üç çete üyesi polis kontrol noktasında yakayı ele verdi.

00:00 - 17/05/2012 Perşembe
Güncelleme: 23:13 - 16/05/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Servet dolu  araçla mola
Servet dolu araçla mola
SOYGUNCULARIN HEPSi YABANCI

Phuket'te yapılan mücevher fuarına katılan Expert mücevher dükkanı sahibi Thongsak Chintakanroek, içinde 1 milyon dolar değerindeki mücevherinin bulunduğu araçla Bangkok'a dönerken yolda bir alışveriş merkezinde kahvaltı molası verdi. Kahvaltı sonrası arabasının camının kırık olduğunu gören Thongsak durumu polise bildirdi. Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen ve görgü tanıklarının ifadesine başvuran polis, ikisi erkek, ikisi kadın zanlıların araçlarıyla kaçtıklarını belirlendi.


MALEZYA YOLUNDA SOBELENDiLER

Soyguncular çaldıkları mücevherle Malezya'ya kaçmak isterken Tayland polisi tarafından polis kontrol noktasında yakalandı. Gözaltında alınanların Meksikalı Ruben Dario Zapata Gonzalez (41), Malezyalı kadın Rosina Binti Ebu Bakar (42) ve Türk vatandaşı Rıza Balkan (49) olduğu öğrenildi. Zanlılar polis merkezinde ifade verirken, araçlarında yapılan aramalarda ise eroin bulunduğu da aktarıldı.


MÜCEVHERLERiNi SiGORTALATMAMIŞ

Mücevherlerinini hiçbirinin sigortasının olmadığını açıklayan Thongsak, zanlıların üzerinden 600 kalem mücevherden sadece 430 kaleminin çıktığını, kalan kısmın polis tarafından arandığını söyledi. Şüphelilerin elinde bulunan bir dizüstü bilgisayardan çıkan bilgilerde suçluların değişik ülkelerde hırsızlık planladığını da ortaya çıktı.


TÜRKE UYUŞTURUCU SORGUSU

Uyuşturucu maddenin ise Türk vatandaşı ait olduğunu belirten polis, Rıza Balkan'ın soygun ve eroin bulundurmak suçundan ifade vereceğini kaydetti. Polis, Meksikalı kadın zanlı Mejia Zuluaga Maria Asseneth (57) için ise ülke çapında arama kararı çıkardı.




12 yıl önce