|

Sporda trend olacağız

Tesettürlü kesim için ürettiği deniz kıyafetleriyle sektörde adını duyuran Haşema Giyim şimdi de spor yapmak isteyen ancak uygun kıyafet bulamayan genç kızları spora teşvik için bu alana el attı. Firmanın sahibi Mehmet Şahin tasarladıkları kıyafetlerin spor dünyasında trend olacağını söylüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/06/2015 الأحد
Güncelleme: 20:25 - 6/06/2015 السبت
Yeni Şafak

Yıllar önce denize girmek isteyen ancak uygun kıyafet bulamayan tesettürlü kadınlar için deniz kıyafetleri üreten ve büyük ilgi gören Haşema markası şimdi de spor yapmak isteyen ancak uygun kıyafet bulamayan tesettürlü kadınlar için spor kıyafetleri üretmeye başladı. Üstelik her spor dalı için farklı tasarımlar yapıldı. Haşema Firmasının Sahibi Mehmet Şahin, amaçlarının genç nesli spora teşvik etmek olduğunu söylüyor.



Bir arkadaşının kızının yaşadıklarından yola çıkarak bu alana girdiklerini dile getiren Şahin, “Bir arkadaşımın kızı 15 yaşına kadar voleybol oynuyordu. Voleybolu tayt ile oynamak zorunda kaldığı için takımdan ayrıldı. Bir kıyafetten dolayı çok sevdiği sporu bırakması son derece acı bir durum. Biz bunlara da bir çözüm bulmak istedik” diyor.



GENÇ NESİL SPOR YAPSIN


Şahin, “Yeni yetişen neslin imkanlarının artmasıyla hem kız çocuklarımızı spora teşvik etmek, hem de teşvik ettiğimiz sporun daha rahat kıyafetlerle yapılması için üzerimize düşeni yapıyoruz. Belediyeler ve diğer yatırımcılar da onların rahat spor yapacakları ortamı oluştursunlar. Biz burada da öncüyüz” diyor ve özellikle gençlere sporu sevdirmek için tasarladıkları kıyafetlerle ilgili şu bilgileri veriyor:



“Haşema Sport markasıyla üretmeye başladığımız spor kıyafetlerinde her spor dalı için ayrı kıyafetler geliştirildi. Koşu, basketbol, voleybol tenis kıyafeti, bisiklet, ata binme gibi. Mesala ata binme kıyafeti yaparken normal bir spor kıyafetini alıp at biniciliği kıyafeti yapmış değiliz. Ata binerken nelere dikkat edilmesi gerekiyorsa onları göz önünde bulundurduk ve bu pantolonun iç kısımlarında tampon olabilecek kalın bir kumaş yerleştirdik. Çünkü ata sürtünmeden dolayı binici herhangi bir acı hissetmesin, yaralanma olmasın isteriz. Bunun kumaşı da biraz kalın ve likralı dokumadır yani esnektir.”



Batı da ilgi gösteriyor Doğu da


Deniz için ürettikleri kıyafetlere başta bazı çevrelerin tepki gösterdiğini hatırlatan Mehmet Şahin, bunu estetik ve kullanışlı ürünlerle aşabileceklerini söylüyor. Şu an yaklaşık 30 ülkeye ürün gönderdiklerini anlatan Şahin, Almanya, Dubai, Fransa, Tunus, Libya ABD, İngiltere gibi ülkelerden ama en çok da Fas'dan ilgi gördüklerini belirtiyor. Bazı Müslüman ülkelere, tatil kültürü yeni geliştiği için henüz ürün göndermeye başladıklarını ifade eden Şahin, bazı ülkelerde gayrimüslimlerin de güneşin zararlı ışınlarından korunmak için kıyafet talep ettiğini söylüyor. Bu ülkelerin başında da Avustralya ve Almanya geliyor.



İlk ürünler kitapçıda satılıyordu



30 yıl önce üniversitede okurken, arkadaşları için erkek şortu yapmaya başlamalarıyla kendilerini sektörde bulduklarını anlatan Mehmet Şahin, ticari kaygılarla bu işe girmediklerini söylüyor. İlk ürünlerinin butik ya da mağazada değil kitap evlerinde satıldığını ifade eden Şahin, “Bize dayatılan kıyafetlerin alternatifini oluşturup insanlara faydalı olmak için yaptık. Posta yoluyla satışlarımızı gerçekleştirdik. Daha sonra bazı markalar da şortların boylarını uzattı. Bu konuda katkımızın olduğunu düşünüyoruz” diyor.



Algıları yıktık


“Eskiden denize sadece bikiniyle, kısa şortla giyilir şeklinde bir algı vardı. Artık bu algı kırıldı. İnsanlar sadece mayo, bikini değil haşemayla da denize girileceğinin farkındalar. Bunu hem Türkiye'de hem de dünyada ilk yapan firma biziz. Bundan dolayı da gurur duyuyoruz” diyen Mehmet Şahin şimdi de bu algıyı spor giyiminde yıkmak istediklerini dile getiriyor.



Yeni tarz yeni trend



Mehmet Şahin 2000'li yıllarda kadınlar için Heşofman markasıyla spor kıyafetleri ürettiklerini belirterek, “Bunlar bizim ilk defa ürettiğimiz ürünle oldu. Bakıldığı zaman basit bir gelişme olarak görülüyor. Ama aslında biz 'tarz değişikliği' oluşturuyoruz. İnsanların dışarıda arayıp da bulamadığı şeyleri yaptık. Eşofmanlar kısaydı biz uzattık. Şort kısaydı uzattık böylece de bir trendi başlatmış olduk” diyor


#Haşema Giyim
#Tesettür giyim
#Mehmet Şahin
٪d سنوات قبل