|

Trafik kazasında vefat eden Yusuf Taha Göktaş'ın baş ucu notları ortaya çıktı

Baykar Uçak Mühendisi Tarık Kesekçi’nin de hayatını kaybettiği kazada vefat edenlerden birisi olan, insansız hava aracıyla birçok uluslararası yarışmada derece elde eden Yusuf Taha Göktaş’ın, duvarına astığı baş ucu notları duygulandırdı. O notlardan birinde yazan "Yapacak bir görevin varsa onu en kısa yoldan en güzel şekilde bitirmeye çalış" sözleri elde ettiği başarılar hakkında bilgi veriyor.

Haber Merkezi
16:09 - 3/12/2021 Friday
Güncelleme: 16:57 - 3/12/2021 Friday
Yeni Şafak
Yusuf Taha Göktaş
Yusuf Taha Göktaş
Saffet Özdemir - Nisa Nur Çavuşoğlu

Yusuf Taha Göktaş, gönüllü olarak çalıştığı YediHilal Derneği’nde Teknoloji Takımları sorumlusuydu. İstanbul’dan Bursa’daki teknoloji kampına giderken vefat eden diğer mühendislerle beraber hakka uğurlandı. Milli Teknoloji Hamlesi yolunda çalışmalar sürdüren dört genç mühendisin vefatı herkesi derinden yaraladı.

“Küçük zamanları bile yararsız işlere ayırma”

Yusuf Taha Göktaş’ın vefatının ardından Hasan El Benna'nın tavsiyelerini bir kağıda eliyle yazıp duvarına astığı baş ucu notları ortaya çıktı.

Kendisine yol olarak çizdiği o tavsiye notlarından birisi şöyle:
Şartlar ne olursa olsun, ezanı duyduğunda namaza kalk.
Liseli kardeşleri ile buluşmak için çıktığı yolda vefat etmesi de başucuna koyduğu notlarla bağlantılı. Öyle ki o notta
“Karşılaştığın kardeşlerinle sizden istemese bile tanışmaya çalış’’
tavsiyesi yer alıyor.
Yusuf Taha Göktaş
“Her yerde davanı yay”
tavsiyesiyle aslında gençlere şehadet yolunda nasıl yaşanır? sorusuna cevap veriyor.

İHA tasarlamıştı

Öte yandan Yusuf Taha Göktaş'ın, üniversitede arkadaşları ile beraber yaptığı insansız hava aracıyla birçok uluslararası yarışmada dereceler elde ettiği öğrenildi.

Sosyal medya hesabında arkadaşlarıyla yaptıkları İHA’nın uçuş videosu ortaya çıktı. Yaptıkları İHA’nın uçuş denemesinin başarılı olduğu anı kaydederken ‘’Elhamdulillah’’ dediği duyuluyor.

Babasından duygusal veda: Senden razıyım oğlum

Yusuf Taha Göktaş'ın cenazesinde babası Kerem Göktaş,
"Adını Yusuf koyduk. Yusuf yüzlü, ahlaklı olsun, diye. Gerçekten de öyleydi. Bizi hep mutlu etti, sevindirdi. Mutlu etmek için de çalıştı çabaladı. Ben senden razıyım oğlum, Allah da senden razı olsun"
dedi.

Gençlere örnek oldu: Gönüllü başvuruları artı

Öte yandan Yusuf Taha Göktaş'ın vefatının ardından kendisini örnek alan çok sayıda genç, derneğin çalışmalarına katılmak için gönüllü başvurusunda bulundu.


#yusuf taha göktaş
#iha
#siha
#yusufun notları
#bursa
#trafik kazası
2 years ago