|

Türkan Şoray gözyaşlarına hakim olamadı

Yeşilçam’ın ünlü isimlerinden Türkan Şoray, Antalya’da adını taşıdığı ‘Türkan Şoray Kültür Merkezi’nin açılışına katıldı. Şoray, kendisine gösterilen ilgiden dolayı gözyaşlarını tutamadı.

Yeni Şafak
10:19 - 27/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 11:41 - 27/10/2018 Cumartesi
IHA
Türk sinemasının ‘Sultanı’ yoğun ilgi karşısında mutluluk gözyaşları döktü.
Türk sinemasının ‘Sultanı’ yoğun ilgi karşısında mutluluk gözyaşları döktü.
Türkan Şoray, Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde yapılan 'Türkan Şoray Kültür Merkezi’nin açılışına katıldı. Yeşilbahçe Mahallesi’nde 677 seyirci kapasiteli ana salon ve 5 atölye, etkinlik amfisi ve sanat sokağına sahip Türkan Şoray Kültür Merkezinin açılışından adeta izdiham oluştu. Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden Türkan Şoray’ı görmek isteyen vatandaşlar, alanları doldurdu. Şoray ise kendisine gösterilen ilgi ve övgüden dolayı gözyaşlarını tutamadı.

Konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edilen Şoray kendisini alkışlayan kalabalığı görünce heyecanlandığını belirterek, "Sevgili Antalyalılar sevginizle ve övgünüzle beni o kadar çok mutlu ettiniz ki. Hayatımın en güzel anını yaşıyorum. Ulu önderimiz Atatürk’ü sözüyle başlamak istiyorum. ’Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’ Sanat her şey demektir. Çağdaşlaşmanın yolu sanattan gelir. Ben de yıllarca sinemaya gönül verdim, emek verdim. Yıllarımın, emeğimin takdir ediliyor olması ve kültür merkezine adımın verilmiş olması bana gururların en büyüğünü yaşattı" dedi.

Ölene kadar bu gururu taşıyacağını kaydeden Şoray, bu mutluluğu kendisine yaşatanlara teşekkür etti. Şoray, "Allah’a çok şükür. Sevgili kuluyum herhalde ölmeden bu güzelliği yaşamak herkese nasip olmaz. Ne diyeceğimi bilemiyorum" şeklinde konuştu.
#Türkan Şoray
#Yeşilçam
#Türk sinemasının ‘Sultanı’
5 yıl önce