|

Türkiye’nin lezzet atlası Ketebe'den çıktı

Şef, seyyah ve araştırmacı Ömür Akkor, 25 yılda oluşan gezi rotaları ve lezzet noktalarını harita ve çizimlerle “Türkiye Gastronomi Atlası”nda bir araya getirdi. Ketebe Yayınları’ndan çıkan kitap seyahat etmeyi sevenleri ve lezzet tutkunlarını eşsiz bir yolculuğa çıkaracak. Akkor, “Bir şehre giderken nerede ne yenir, neresi görülmelidir, o ilin en lezzetli yemeği nedir, bu kitapta çizimlerimle aktarmaya çalıştım” dedi.

Haber Merkezi
00:00 - 23/06/2021 Çarşamba
Güncelleme: 02:16 - 23/06/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Ömür Akkor
(Fotoğraf: Sedat Özkömeç)
Ömür Akkor (Fotoğraf: Sedat Özkömeç)
Şef, seyyah ve araştırmacı Ömür Akkor’un gezi rotalarını ve lezzet noktalarını harita ve çizimleriyle anlattığı “Türkiye Gastronomi Atlası” Ketebe Yayınları’ndan çıktı.
Akkor’un kendi çizim, not ve haritalarından oluşan “Türkiye Gastronomi Atlası” bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Ketebe Yayınları yönetim ve editör kadrosunun da katıldığı toplantıda, Türkiye Gastronomi Atlası’nda da yer alan kavut unundan çeşitli tarifler Ömür Akkor tarafından yapılarak davetlilere ikram edildi.
Seyahatseverleri ve yeni lezzet duraklarını keşfetmek isteyen lezzet tutkunlarını eşsiz bir yolculuğa çıkaracak kitaba ek olarak, yedi bölgenin ayrı ayrı haritaları da okuyucuya sunuluyor.

KEŞFEDİLMEYİ BEKLEYEN ÇOK YER VAR

  • İlk seyahatinin üzerinden 25 yıl geçen Ömür Akkor “25 yıldan bu yana il il dolaştığım Anadolu’nun her noktası ayrı bir keşifti benim için.
    Bu kitapta göreceğiniz çizimlerin ve mutfakların bendeki anıları unutulmaz. Bir şehre giderken nerede ne yenir, neresi görülmelidir, o ilin en lezzetli yemeği nedir bu kitapta çizimlerimle aktarmaya çalıştım.
    Tatile çıkacaklara, keşfetmeyi ve iyi yemek yemeyi sevenlere bir rehber olmasını arzuladığım Türkiye Gastronomi Atlası aynı zamanda Anadolu’nun kültür yelpazesini de bize gösteriyor” dedi.

ANADOLU’NUN YEMEKLERİ TARİHE GEÇTİ

Ömür Akkor yıllar süren seyahatleri sonucunda keşfettiği lezzetlerin yanı sıra kendisi tarafından reçetelendirilen yemeklerin hikayeleri hakkında toplantıya katılan konuklarına bilgi verdi.
Yemek medeniyetinin başkentinin Anadolu olduğunu belirten Ömür Akkor az bilinen ya da unutulmaya yüz tutmuş yemeklerini Türkiye’nin Gastronomi Atlası kitabında toplayarak tarihe not düşmek istediğini ifade etti.
Ünlü şefin birçok kitabı, yemek kitaplarının Nobel’i sayılan “Gourmand Cookbook Awards” tarafından dalında dünyanın en iyisi seçildi.
#​Türkiye
#Ketebe
#Ömür Akkor
3 yıl önce