|

Ünlü sanatçı için 'sivri sinek' alarmı

Bir süredir Tayland'da yaşayan Leyla Bilginel sivri sinek ısırması sonucu hastanelik olmuştu. 'Dengue Fever' isimli hastalığa yakalanan Leyla Bilginel gözyaşları içinde yardım istemişti. Sağlık Bakanlığı, Bilginel'in yardım çağrısına cevap verdi. Tayland'a giden Türk doktorlar Bilginel'i İstanbul'a getirdi.

Yeni Şafak
14:50 - 22/06/2018 vendredi
Güncelleme: 14:59 - 22/06/2018 vendredi
Diğer
Tayland'a giden Türk doktorlar Bilginel'i İstanbul'a getirdi.
Tayland'a giden Türk doktorlar Bilginel'i İstanbul'a getirdi.

Geçtiğimiz günlerde Tayland'da bir sivri sineğin ısırması sonucu 'Dengue Fever' hastalığına yakalanan Leyla Bilginel'den güzel haber geldi. Hürriyet'in haberine göre, Ünlü ismi Sağlık Bakanlığı'na bağlı doktorlar bugün İstanbul'a getirdi. Samatya İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yatırılan Bilginel'in tedavisine başlandı.

'Dengue Fever' hastalığı nedir?

Dang ateşi tüm dünyada tropikal ve subtropikal bölgelerde endemik olarak görülen, şiddetli grip benzeri semptomlara neden olan viral bir hastalıktır. Kırılmış gibi kemik ağrılarına neden olduğu için ’kırık kemik humması’ olarak da bilinir. Etkeni flavivirüs ailesinden Dang virüsüdür. Dang virüsünün bilinen 4 tipi vardır. Bir tipiyle hastalık geçirenler diğer tipleriyle de tekrar hastalanabilirler.

Aedes cinsi sivrisinekler tarafından taşınır ve bulaştırılır. Bu sivrisinek göreceli olarak temiz su kaynaklarını tercih ettiğinden evlerde su basmaları, kanalizasyon boruları gibi yerler bu türün yerleşimi için ideal olabilmekte, bu nedenle salgınlarda kentsel yayılım da gözlenebilmektedir.

#Sanatçı
#Hastalık
#Sivri Sinek
#Leyla Bilginel
#Tayland
il y a 6 ans