|

Ünlü Türk halk müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş kimdir?

Türk halk müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş'a, Kolon kanseri ve karaciğer kanseri teşhisi konulmuştu. Bir süredir tedavi gören sanatçı Hafiftaş, kanser nedeniyle 53 yaşında hayatını kaybetti. Kendisine ait birçok söz ve bestesi olan sanatçı 12 eserden oluşan albümünü çıkarttı. Nuray Hafiftaş kimdir? İşte detaylar...

Yeni Şafak
13:32 - 14/02/2018 среда
Güncelleme: 14:02 - 14/02/2018 среда
Diğer
Ünlü Türk halk müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş
Ünlü Türk halk müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş

Türk Halk müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş, Kanser teşhisi nedeni ile Temmuz ayında büyük bir ameliyat oldu. Türk Halk müziğine 100'den fazla beste kazandıran Nuray Hafiftaş, hayatını kaybetti.

Nuray Hafiftaş kimdir?

8 Ağustos 1964 yılında Çıldır'da hayata gelen Nuray Hafiftaş, İTÜ Devlet Konservatuarı'nı bitirdikten sonra İstanbul Belediye Konservatuarı İcra Heyetinde 4 yıl kadrolu devlet sanatçısı olarak çalıştı.

Kendisine ait 100'den fazla söz ve bestesi olan Hafiftaş, Star Prodüksiyon etiketiyle piyasaya çıkan 'Yazı Bir Dert Kışı Bir Dert' isimli son albümünün prodüktörlüğünü Yusuf Savaş üstlendi. 12 eserden oluşan bu albüm yaklaşık dört yıl aradan sonra çıktı.


Sanatçının son albümünde ise kendisine ait "Be Hey Gafil" ve "Yavrular" isimli iki bestesi bulunuyor.

Bir süre İstanbul Radyosu'nda da sözleşmeli sanatçı olarak 4 yıl çalıştı.

Zaman zaman birlikte çalıştıkları meslektaşlarının vokalliğini de yaptı.

2017 yılından bu yana sağlık sorunlarıyla mücadele eden Nuray Hafiftaş'a kolon ve karaciğer kanseri teşhisi konuldu. 14 Şubat 2018'de hayatını kaybetti.


#Nuray Hafiftaş
#Türk Sanat Müziği
#Türk halk müziği sanatçısı
6 лет назад