|

Ünlü türkücü Yusuf Harputlu'nun ağabeyine cinayetten 13 sene

Türkücü Yusuf Harputlu'nun ağabeyi Nihat Gezer'e cinayet, adam yaralama ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından 13 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi. Nihat Gezer'in, komşusu Hasan Parın'ı öldürdüğü ortaya çıktı.

Yeni Şafak
08:46 - 6/02/2018 Tuesday
Güncelleme: 09:05 - 6/02/2018 Tuesday
Diğer
Yusuf Harputlu'nun ağabeyi Nihat Gezer'in ağabeyini öldürdüğü ortaya çıktı.
Yusuf Harputlu'nun ağabeyi Nihat Gezer'in ağabeyini öldürdüğü ortaya çıktı.

Türkücü Yusuf Harputlu'nun ağabeyi Nihat Gezer, aynı apartmanda oturduğu komşusu Hasan Parın'ı öldürmek, oğlunu yaralamak ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından 13,5 yıl hapis cezasına mahkum oldu.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu olarak yargılanan Nihat Gezer, öldürülen Hasan Parın'ın yakınları ve avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, Nihat Gezer hakkında, Hasan Parın'ı öldürmek suçundan müebbet hapis cezası verdi. Ardından da tahrik sonucu öldürdüğü gerekçesiyle ve duruşmadaki iyi hali dikkate alınarak cezası 12 yıl 6 ay hapis cezasına indirildi.


Birçok suçtan ceza verildi

Habertürk'ün haberine göre, Nihat Gezer hakkında ayrıca, Burak Parın'ı yaralamak suçundan 3 ay 22 gün, ruhsatsız silah bulundurmak suçundan ise 10 ay hapis cezası verildi. Toplam 13 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verilen Gezer'in tutukluluk halinin devamına karar verildi. Yaklaşık 1,5 yıldır tutuklu olan Gezer hakkında verilen hapis cezasının istinaf mahkemesince de onanması durumunda, yaklaşık 7 yıl kadar hapis yatacak.

#Yusuf Harputlu
#Nihat Gezer
#Cinayet
#suç
6 years ago