|

Yeni albümünde Yunus Emre'yi anlatacak

Müzisyen Can Atilla'nın, Yunus Emre'nin hayatını anlattığı yeni albümü "Can-ı Yunus" 28 Mart'ta müzik marketlerdeki yerini alacak.

Yeni Şafak
14:14 - 26/03/2016 Cumartesi
Güncelleme: 12:45 - 26/03/2016 Cumartesi
AA

Müzisyen Can Atilla'nın, Yunus Emre'nin hayatını anlattığı yeni albümü "Can-ı Yunus" 28 Mart'ta müzik marketlerdeki yerini alacak.



Can Atilla'nın yeni albümü "Can-ı Yunus", Poem & Pera Müzik'in iş birliğinde, Radyo Voyage'ın medya sponsorluğunda, Yunus Emre Enstitüsü'nün katkılarıyla 28 Mart'ta satışa sunulacak.



Yunus Emre'nin hayat öyküsünü anlattığı albümle ilgili konuşan Can Atilla, Nezihe Araz'ın "Can-ı Yunus" romanının kendisine ilham verdiğini belirtti.



Albümün Selçuklu dönemi tasavvuf dünyasına ait üçleme serisinin ilk eseri olduğunu anlatan Atilla, "Albüm, Yunus Emre'nin sıra dışı hayatındaki önemli olaylar ve onun kendini bulmasını sağlayan tasavvuf erenleriyle birlikteliğini konu alan kompozisyonlar, müzik olarak etnik, elektronik ve yer yer rock unsurlarını içerir niteliğiyle 73 dakika, 13 eserden oluşuyor." diye konuştu.



Atilla, albümün Yunus Emre'nin Divan adlı eserinde yer alan şiirlerden biriyle başladığını aktararak, şu bilgileri verdi:



"Bu şarkı aslında albüme aynı zamanda adını veren eser. Albüm bu şarkının enstrümantal versiyonu ile kapanıyor. Albümde lirizm ve natural duygusallık egemen, aynı zamanda, her eser bir kişiyi, bir olayı ve bir sonucu betimliyor. Albümdeki eserlerin içerik olarak daha iyi anlaşılabilmesi için kitapçığa, albüm dinleme kılavuzu ekledim. Bu sayede tüm eserler ve anlattığı sembolizmalar dinleyici tarafından daha kolay anlaşılır bir hale gelecek. Albüm bu niteliğiyle de müzik sektöründe bir ilk niteliği taşıyor."



Yunus Emre Enstitüsü ise albümün dünya lansmanını dış ülkelerde konserler dizisiyle gerçekleştirmeyi planlıyor.



Albümün "Can-ı Yunus" şarkısına 3D olarak hazırlanan bir klibi de bulunuyor.



#Yeni albümünde Yunus Emre'yi anlatacak
#Can Atilla
8 yıl önce