|

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu: Şehit Mustafa Cambaz'ı asla unutmayacağız

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu, Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni'nde konuştu. Şehit Cambaz'ın vesayete haksızlığa ve zulme karşı durmuş, her zaman haklının, mazlumun ve milli iradenin yanında yer alan bir ailenin ferdi olduğunu belirten Likoğlu, "Darbe ve işgal girişimine karşı Fetullahçılara karşı direnen, direnişin neticesinde şehit olan Mustafa Cambaz, ebediyen bu vatan toprağının bağrında var olacaktır. Adına düzenlediğimiz yarışmayı her yıl sürdürecek, onu asla unutmayacağız." dedi.

21:47 - 10/06/2022 Cuma
Güncelleme: 22:15 - 10/06/2022 Cuma
Yeni Şafak
​​Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu
​​Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu

15 Temmuz darbe kalkışması sırasında Çengelköy’de şehit edilen Yeni Şafak Gazetesi Foto muhabiri Mustafa Cambaz anısına düzenlenen fotoğraf yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.

Ödül töreninde konuşma yapan Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu, sözlerine
"Fotoğrafçılığa tutkuyla bağlı, kendisini bu ülkeye adamış meslektaşımız, şehidimiz Mustafa Cambaz adına düzenlenen fotoğraf yarışmasının ödül törenine hoş geldiniz."
ifadeleriyle başladı.

"28 ŞUBAT DÖNEMİNDE ARAMIZA KATILDI"

"Yeni Şafak gazetesi yayın hayatına başladığı günden bu yana vesayete, haksızlığa ve zulme karşı durmuş, her zaman haklının, mazlumun ve milli iradenin yanında yer almıştır, 28 Şubat'tan, 15 Temmuz'a her dönem baskı ve dayatmalara karşı daima direnenlerin sesi olmuştur. Mustafa Cambaz işte böyle bir ailenin ferdiydi"
diyen Likoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
"28 Şubat zorbalığının bütün şiddetiyle devam ettiği bir dönemde aramıza katıldı. Ailemize dahil olduğu günden, şehit olduğu ana kadar Yeni Şafak gazetesi ve TVNET televizyonunda özgün programlara imza attı. Büyük fedakarlıklarla Türkiye'nin değişik il ve ilçelerindeki 118 ulu camiyi fotoğraflayıp Türkiye Ulu Camileri adı altında kitaplaştırdı. Fotoğrafa olan tutkusu, tarihe olan ilgisiyle birleştirilerek bizlere çok kıymetli bir eser bıraktı."


"ONU ASLA UNUTMAYACAĞIZ"

Likoğlu, açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz darbe girişimine karşı halkımızı sokağa çağırmasının ardından Mustafa Cambaz, sosyal medya hesabından 'Başkomutanın emriyle sokağa çıkıyoruz' paylaşımını yaparak, darbeci hainlerin ele geçirmeye çalıştığı Çengelköy Polis Karakolu'nu savunmaya gitti ve orada şehit düştü.
Henüz orta öğretim çağında Gümülcine'den İstanbul'a gelen, lise ve üniversite öğreniminin ardından bir daha dönmeyen Mustafa Cambaz, Yunanistan tarafından vatandaşlıktan çıkarıldı ve şehit olduğu güne kadar Mustafa Cambaz'ın bir ülkesi ve kimliği yoktu. Darbe ve işgal girişimine karşı Fetullahçılara karşı direnen, direnişin neticesinde şehit olan Mustafa Cambaz, ebediyen bu vatan toprağının bağrında var olacaktır. Adına düzenlediğimiz yarışmayı her yıl sürdürecek, onu asla unutmayacağız. "

#Hüseyin Likoğlu
#Yeni Şafak
#Mustafa Cambaz
2 yıl önce