|

Yeni Şafak Pazar Eki'nde bu hafta

Yeni Şafak Pazar Eki, en zengin içerikleriyle sizinle buluşuyor. 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşananları hiç unutmamak, tekrar tekrar hatırlamak için Yeni Şafak Pazar Eki, bir rehber hazırladı. Yeni Şafak Pazar Eki yine dopdolu!

Yeni Şafak
09:07 - 15/07/2018 Pazar
Güncelleme: 10:06 - 15/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
​Yeni Şafak Pazar Eki'nde bu hafta birbirinden farklı haberler dikkat çekiyor.
​Yeni Şafak Pazar Eki'nde bu hafta birbirinden farklı haberler dikkat çekiyor.

Yeni Şafak Pazar Eki'nde bu hafta birbirinden farklı haberler dikkat çekiyor. 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşananlar, ODTÜ’nün mezuniyet töreninde taşınan hakaret yüklü pankartların yüzünün nasıl düştüğü ve kızartma tadında hafif lezzetler...

İşte Yeni Şafak Pazar Eki'nden öne çıkan haberler:

Geçmiş kolay kopyalanır zor anlaşılır

İslam mimarisi alanındaki çalışmalarıyla tanıdığımız dünyaca ünlü mimar Prof. Dr. Gulzar Haider geleneği koplayarak onun yaşatılamayacağına dikkat çekiyor ve ekliyor: “Geçmişi kopyalamak kolaydır ama anlamak zordur, emek ister. Neyin Osmanlı olduğunu anlamak, özünü kavramak için çalışmak lazım. Yoksa Muhteşem Yüzyıl dizisini izleyip onu Osmanlı sanabilirsin!”

Her yolculukta kendimize döneriz

Seyahat hangi amaçla yapılırsa yapılsın insanın yaşadığı coğrafyayı, alışkanlıklarını aslında ‘dünya’sını bırakıp yeni kazanımlar elde etmeyi umduğu, yabancılarla dolu bir başka dünyaya gitmesi. Ancak psikolog Rukiye Karaköse, her seyahatin kendimize vardığını söylüyor.

Kesin bilgi yayalım: Orantısız zeka öldü

ODTÜ’nün mezuniyet töreninde taşınan hakaret yüklü pankartlar maskerleri olan “orantısız zekayı” öldürdü. Ama mesele mizah veya mesaj vermekse bunları gerçekten başaranlar da var. ODTÜ’lü bazı öğrenciler, “Bu okulda biz de varız” diyor.

15 Temmuz rehberi

FETÖ’nün kalkıştığı 15 Temmuz darbe girişiminin üstünden iki yıl geçti. O gece yaşananlar, vatandaşın gösterdiği direniş, siyasilerin üstün çabaları, polis kuvetlerinin çalışmaları ve vatanına sadık kalan askerler sayesinde milli bir zafer olarak zihinlerimize kazındı. 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşananları hiç unutmamak, tekrar tekrar hatırlamak için bir rehber hazırladık.

Nasreddin Hoca’ya sahip çıkamadık

Dr. Mustafa Duman, Türkiye'nin en büyük Nasreddin Hoca kitapları koleksiyonunu elinde bulunduruyor. Biri el yazması, 30'dan fazlası taşbaskı olmak üzere her dilde toplam 2500 kadar Nasreddin Hoca kitabı var kütüphanesinde. 72 yıllık ömrünün 35 yıldan fazlasını Nasreddin Hoca'yı araştırmakla geçirdiğini, 50 yaşından sonra el yazması ve eski yazı basma Nasreddin Hoca kitaplarını okumak için eski yazıyı öğrendiğini söylüyor.

Kaybolmaya yüz tutan parçaları buluşturduk

120 eski Eyüplü ile yaptığı sözlü tarih projesini “Son Yüzyılın Hikâyesi: Yaşayanların Dilinden Eyüp” adıyla kitaplaştıran Eyüp Dostları Vakfı Başkan Yardımcısı Şener Türkmenoğlu’nun yeni hedefi Eyüp’e ait fotoğraf, eşya, obje, kitap ve resimden oluşan 3 bin parçalık koleksiyonu bir müzede sergilemek. Türkmenoğlu, asıl zor olan toplama ve bir araya getirme işini hallettiklerini, artık müze için uygun bir mekân beklediklerini söylüyor.

Kızartma tadında hafif lezzetler

Normalde çoğumuz yemek pişirirken, önce yağı koyar, kavurur ve diğer işlemleri yaparız. Türkiye’nin genelinden farklı olarak Akdeniz ve Ege’de oldukça hafif ve lezzetli bir yöntem kullanılır.

Akdeniz’in masal diyarı: BARSELONA

İspanya’da Katalonya bölgesinin başkenti Barselona gotik mimarisi, futbol takımı, yemekleri, sahili ve çok seçenekli tatil imkanları ile dünyanın en popüler turizm destinasyonlarından biri. Dahi mimar Gaudi’nin izlerini taşıyan şehrin sokaklarında dolaşırken bir an kendinizi İstanbul’da zannedecek, Akdeniz ikliminin sıcaklığını iliklerinize hissedeceksiniz.

Arap modasının adresi: Fatih

İstanbul'un Fatih semti her zaman muhafazakar kesimin kalesi olmuştur. Son yıllarda İstanbul'da artan Arap nüfusu için de Fatih bir cazibe merkezine dönüştü. Tesettür modasının kalbinin attığı Fatih'e yolunuz düşerse vitrinlerdeki değişimi hemen fark edersiniz.

#Yeni şafak Pazar
#Yeni Şafak
#Yeni Şafak Pazar Eki
6 yıl önce