|

'Zeytinin kahvesi olur mu' demeyin?

Zeytin ve zeytinyağının önemli merkezlerinden Balıkesir'in Edremit ilçesinde kurulu bir Ar-Ge firması, zeytin kahvesi üretti. Zeytin kahvesinin lezzetinden çok şifasıyla meşhur olacağını söyleyen firma yetkilisi Faruk Durukan, yapılışının Türk kahvesiyle aynı olduğunu ifade etti.

Yeni Şafak
09:40 - 2/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:09 - 2/11/2017 Perşembe
AA
Zeytin meyvesinden yapılan kahvenin üretimi yakın zamanda başlayacak.
Zeytin meyvesinden yapılan kahvenin üretimi yakın zamanda başlayacak.

Zeytin ve zeytinyağının önemli merkezlerinden Balıkesir'in Edremit ilçesinde kurulu bir Ar-Ge firması, zeytin kahvesi üretti.

Edremit'te 15 yıldır zeytin ve çeşitli bitki özlerini işleyerek ilaç ham maddesi elde eden bir Ar-Ge firması, ürettiği zeytin kahvesini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.


Lezzetinden çok şifası önemli

Ar-Ge firmasının sahibi Faruk Durukan, düzenlediği basın toplantısında, zeytinleri fermente olmadan, içeriğindeki faydalı maddeleri koruyarak işlediklerini, az miktarda ısı ile doğal yollardan zeytin kahvesi elde ettiklerini açıkladı.

Zeytin kahvesinin şifa kaynağı olduğunu dile getiren Durukan, "Zeytin meyvesi kahvesi dünyada bir ilktir. Güzel de bir tadı vardır ama tadından çok şifa içeriklidir. Zeytin meyveleri toplandıktan sonra fabrikamıza geliyor ve burada çekirdekleri ve kabukları ayrılıyor. Geriye kalan zeytin meyvesi düşük ısıda kurutuluyor ve pudra haline dönüştürülüyor. Bunu zeytin kahvesi olarak değerlendirebiliyoruz." diye konuştu.

#Balıkesir
#Edremit
#Zeytin kahvesi
#Zeytin
#Zeytinyağı
7 yıl önce