|

Vurmalı Çalgılar Festivali başlıyor

"Vurmalı Çalgılar Festivali"ne katılmak isteyen ortaöğretim öğrencileri, 3 Mayıs'a kadar hazırladıkları tanıtım CD'leriyle başvuruda bulunabilecek.

Aa
00:00 - 15/04/2013 Pazartesi
Güncelleme: 10:19 - 15/04/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Vurmalı Çalgılar Festivali başlıyor
Vurmalı Çalgılar Festivali başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) sanatçısı Dinçer Özer'in işbirliğiyle düzenlenen festival, 10-12 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Dinçer Özer, vurmalı çalgıların çocukların ruhsal ve fiziksel gelişimine katkı sağladığını belirterek, ulaşımı ve çalması daha kolay aletlerle çocukların müziği tanıması için Vurmalı Çalgılar Festivali düzenlediklerini söyledi.

Bu yıl 7'inci kez düzenlenecek festivale ilginin her geçen yıl arttığını belirten Özer, "Başvuran gruplar uzun bir elemeden geçiriliyor" dedi.

Özer, festivalin 10 Haziran'da Vurmalı Çalgılar Semineri ile başlayacağını, seçilen öğrenci gruplarının 12 Haziran'da CSO Konser Salonu'nda izleyici karşısına çıkacağını anlattı.

Öğretmenlere vurmalı çalgılar seminerleri vereceklerini de dile getiren Özer, köy okullarında kuracakları vurmalı çalgılar odasıyla buradaki çocukları müzik aletleriyle tanıştıracaklarını söyledi.

Festivale, Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Eskişehir, Bursa, Gaziantep, Samsun, Trabzon, Rize, Urfa, Muğla, Antalya, Erzurum, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Mardin, Aydın, Konya ve Bartın'dan öğrencilerin başvurabileceğini belirten Özer, grupların hazırlayacakları tanıtım CD'lerini 3 Mayıs'a kadar Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderebileceğini bildirdi.

Özer, festivalle ilgili başvuru koşullarının ve detaylı bilginin il milli eğitim müdürlükleri, okul müdürlükleri ve Keçiören İlce Milli Eğitim Müdürlüğünden temin edilebileceğini kaydetti.

11 yıl önce