|

LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS tercih sonucu sorgulama ekranı için öğrenci ve velilerin beklentileri arttı. Türkiye genelinde bu yıl 2 bin 492 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci alınacak. Sınavla öğrenci alan okullara toplam 206 bin 414 öğrenci yerleştirilecek. Anadolu liselerine 71 bin 22, fen liselerine 40 bin 470, sosyal bilimler liselerine 10 bin 740, Anadolu imam hatip liselerine 42 bin 356, mesleki ve teknik Anadolu liselerine 41 bin 826 kontenjan ayrıldı. Peki, LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

13:32 - 11/07/2023 Salı
Yeni Şafak
LGS tercih sonuçları
LGS tercih sonuçları

3 Temmuz’da başlayan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesinde yapılacak ortaöğretim kurumları tercih süreci devam ederken LGS tercih sonuçları tarihi için de gözler MEB'den yapılacak açıklamaya çevrildi. Lise yerleştirmelerinde, öğrenciler, "merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar", "yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar" ve "pansiyonlu okullar" olmak üzere üç grupta tercihlerini gerçekleştirecekler.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

LGS tercih kılavuzuna göre, lise tercihleri 3-19 Temmuz 2023 tarihleri arasında yapılacak. İşlemler son gün saat 17.00'ye kadar devam edecek.

LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar 24 Temmuz tarihinde "meb.gov.tr" adresinde ilan edilecek.

LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.



#lgs
#lgs tercihleri
#lgs tercih sonuçları
#meb
10 ay önce