|

LYS-2 Fen Bilimleri sonuçları saat kaçta açıklanacak? LYS sonuçları öğren

ÖSYM tarafından 17 Haziran'da düzenlenen LYS-2 Fen Bilimleri sınavı sonuçları bugün belli oluyor. ÖSYM sonuç sayfasından ilan edilecek olan LYS-2 sınav sonuçlarını öğrenmek için haberimize bakabilirsiniz.

Yeni Şafak
19:02 - 11/07/2017 Salı
Güncelleme: 20:31 - 11/07/2017 Salı
Diğer
​​​LYS-2 Fen Bilimleri sonuçları saat kaçta açıklanacak? LYS sonuçları öğren
​​​LYS-2 Fen Bilimleri sonuçları saat kaçta açıklanacak? LYS sonuçları öğren

LYS-2 Fen Bilimleri sınavı sonuçları saat kaçta açıklanacak? İşte bu sorunun yanıtını merak eden adaylar haberimizden faydalanabilirler. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYM) tarafından 17 Haziran 2017'de yapılan LYS-2 Fen Bilimleri sınavı sonuçları bugün açıklanacak. ÖSYM'de yer alan bilgilere göre, LYS-2 testi sonuçları bugün saat 23.59'dan itibaren ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi üzerinden erişime açılacak.

için tıkla (Saat 23.59'da açıklanacak)

ÖSYM'nin açıklayacağı LYS sonuçları 2017 merakla bekleniyor. ÖSYM'nin yayınladığı sonuç açıklama takvimine göre, 2017 LYS sonuçları 11 Temmuz 2017 Salı günü (bugün) açıklanacak. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte adaylar tercih işlemlerini yapmak içni bekleyişe geçecek.Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 10 Haziran, 11 Haziran, 17 Haziran ve 18 Haziran tarihlerinde yapılan LYS için sonuç aşaması geldi çattı. Sonuçları bekleyen milyonlarca heyecanlı aday için ÖSYM'nin takviminde LYS sonuç açıklanma tarihi yer alıyor.

LYS tercihleri nasıl yapılacak?
2017-YGS’de ilgili puan türünde 150 ve üzeri puan alanlar ön lisans programlarını, 2017-YGS/LYS'lerde ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alan adaylar yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilecekler.Adaylar tercihlerini yazmaları için bu kılavuzdaki boş tercih Listesinden yararlanabilirler.Üzerinde çalışma yapılan liste ÖSYM’ye kesinlikle posta ile gönderilmemeli veya elden teslim etmek için girişimde bulunulmamalıdır. Böyle bir liste ÖSYM’de hiçbir şekilde işleme konulmayacak.Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerli olacak. Tercihler, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile ÖSYM'nin
internet adresinden bireysel olarak yapılacak.Adaylar, tercihlerini internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklar. Bunun dışında tercih bildiriminde bulunulamaz (posta, fax, elektronik posta vb.)
LYS nedir?
Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2010 yılından itibaren uygulamaya başlanan test türü bir sınavdır. Her yıl haziran ayı içerisinde gerçekleştirilen sınav, Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında bulunan ilköğretim, lise ve üniversite binalarında uygulanır. Sınav Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Bosna Hersek, Kırgızistan, Gürcistan veya Kazakistan`da üniversiteye girmek isteyen sadece YGS`yi geçmiş olan adayların girdiği bir sınavdır. Sınav soruları her sene ÖSYM tarafından hazırlanmakta ve sınav yapıldıktan birkaç saat sonra basın ve internet yoluyla cevap anahtarı ile birlikte duyurulmaktadır.

LYS YERLEŞTİRMELERİ NASIL OLACAK?

2017 LYS’de 180 ve üzeri puan alan öğrenciler, LYS puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını ve ön lisans programlarını tercih edebileceklerdi.

Adayların, kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor. 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na, bugünden itibaren 26 Temmuz’a kadar ÖSYM’nin “http://www.osym.gov.tr” internet sitesinden ulaşılabilecek.

2017-2018 eğitim-öğretim yılı için yükseköğretim programlarına yapılacak merkezi yerleştirme işlemine girecek adaylar, 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'ndan faydalanarak tercih bildiriminde bulunacaklar.

LYS'DE BARJI GEÇEMEYENLER NE YAPACAK?

Öncelikle LYS barajının 180 olduğunu belirtmek isteriz. Bunun anlamı LYS sınavlarınızın en az birinden 180 veya üstü puan almanız gerektiğidir. Eğer LYS’lerin hiç birinde 180 puanı geçemediyseniz, LYS puanınızla 4 yıllık üniversite bölümü tercih edemezsiniz.

LYS baraj puanını geçemeyen adaylar:

YGS puanlarıyla öğrenci alan bölümlere başvurabilirler,

2 yıllık bölüm tercihi yapabilirler ve Açıköğretim kapsamındaki 4 ve 2 yıllık bölümleri tercih edebilirler.

Sınavsız geçiş hakları varsa kullanabilirler.

Daha iyi bir bölüm için bir yıl daha hazırlanabilirler.


#LYS
#ÖSYM
#LYS-2 Fen Bilimleri
#LYS sonuçları
#2017 LYS sonuçları saat kaçta açıklanacak
7 yıl önce