|

Öğretmen seminerleri ne zaman, online mi olacak?

Kasım ara tatili öğretmen seminerleri hakkında araştırmalar hız kazandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geçtiğimiz günlerde alınan karara göre, 13-17 Kasım tarihlerindeki yönetici ve öğretmen seminerleri bu yıl okullarda yüz yüze yapılacaktı. Ancak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den yeni açıklama geldi. Peki, Öğretmen seminerleri online mı olacak? Kasım ara tatili öğretmen seminerleri nasıl yapılacak?

09:48 - 24/10/2023 Salı
Yeni Şafak
Öğretmen seminerleri
Öğretmen seminerleri

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin seminer döneminin sadece kasım ara tatilinde online olarak yapılacağını söyledi. Bakan Tekin, “Nisan ara tatili kesinlikle yüz yüze ve okullarda olacak, planlarımızı buna göre yapalım.” ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMEN SEMİNERLERİ ONLİNE MI YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kasım ara tatili için geçerli olmak üzere mesleki çalışma olarak da bilinen öğretmen seminerlerinin online yapılacağını duyurdu.

Kasım ara tatili 13-17 Kasım tarihlerinde düzenlenirken öğretmenler bu tarihler aralığında Öğretmen Bilişim Ağı üzerinden mesleki çalışmalara katılabilecek.

Daha önce yüz yüze düzenleneceği açıklanan öğretmen seminerleri Kasım ayında uzaktan tamamlanacak. Bakan Tekin açıklamasında “ Yalnız bir istirhamım ve bir de uyarım var. İstirhamım lütfen online sunumları dikkatlice takip edelim” ifadelerini kullandı.

NİSAN ARA TATİLİ SEMİNERLERİ NASIL YAPILACAK?

Nisan ara tatilinde öğretmen seminerleri yüz yüze olarak yapılacak. MEB takvimine göre ikinci dönem uygulanacak ara tatil tarihleri 12-18 Nisan’a denk geliyor. Bakan Tekin açıklamasında “ Nisan ara tatili kesinlikle yüzyüze ve okullarda olacak, planlarımızı buna göre yapalım.” ifadelerini kullandı.

ARA TATİL TARİHLERİ

Birinci dönem ara tatili, 13 Kasım 2023 Pazartesi başlayacak ve 17 Kasım 2023 Cuma sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasında yapılacak.



#öğretmen seminerleri
#meb
#ara tatil
#ara tatil semineri
7 ay önce