|

ÖSYM tercih kılavuzu: YKS tercihleri nasıl yapılır? YKS tercihleri giriş ekranı

ÖSYM tercih kılavuzu YKS tercih sürecinin başlamasının ardından adaylar tarafından araştırılıyor. Diledikleri üniversitelere almış oldukları puan ve başarı sıralamasına göre tercihte bulunacak adaylar ÖSYM tercih kılavuzundan yararlanıyor. Henüz tercihlerini gerçekleştirmeyen adaylar YKS tercihleri nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor. İşte ÖSYM tercih kılavuzu ve YKS tercih ekranı haberimizde...

23:40 - 7/08/2021 Cumartesi
Güncelleme: 23:53 - 7/08/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
yks
yks

Üniversite hayali kuran milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği 2021 YKS tercihler 5 Ağustos'ta başladı. YKS adaylarının tercih işlemlerini yaparken faydalanacağı YKS tercih kılavuzu ÖSYM tarafından açıklanmıştı.

YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Üniversite tercihleri nasıl yapılır sorusu, tercih işlemlerinin başlamasıyla birlikte gündeme geldi. Adaylar tercihlerini, "https://ais.osym.gov.tr" sayfasından ve ÖSYM AİS mobil uygulamadan 20 Ağustos'a kadar yapabilecek. Tercih sürecinde, üniversite taban puanları, başarı sıralamaları ve hangi bölümün kaç puan ile aldığı gibi detayları birkaç adımda sorgulayabilecek olan adaylar, bu işlemi basit arayüzü aracılığıyla YKS üniversite tercih robotu üzerinden tamamlayabilecek. YÖK Atlas tercih robotunda 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlerin başarı sıralaması ve taban puanları yer alıyor.

YKS TERCİHLERİ İÇİN SON GÜN NE ZAMAN?

Tercih işlemleri, 20 Ağustos 2021 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekmektedir.

#YKS
#YKS TERCİH
#ösym tercih kılavuzu
#ösym yks
#yks tercihleri
#yks tercih kılavuzu
#üniversite tercih
#2021 yks
3 yıl önce