|

Afrin’de kaç askerimiz şehit oldu? İşte Afrin’de son durum

Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı sonucunda 7 tane askerimiz şehit oldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 tanesi Mehmet’imiz diğerleri ise ÖSO ordusundan olmak üzere toplamda 20 şehidimiz var açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak
09:19 - 29/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 09:24 - 29/01/2018 Pazartesi
Diğer
Afrin şehitleri son yolculuklarına uğurlandı.
Afrin şehitleri son yolculuklarına uğurlandı.

Afrin’de Burseya Dağı’nın ele geçirilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrin’deki şehit sayısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. 20 tane şehidimiz olduğunu açıklayan Erdoğan bunun 7 tanesinin bizim Mehmet’imiz olduğunu açıkladı.

Erdoğan, “ÖSO ordusunda ve Mehmetlerimizde toplamda 20 şehidimiz var, 7 tanesi Mehmet’imiz, diğerleri ÖSO’dan. Rabbim onları sevgili peygamberimize komşu yaptı, inşallah bizleri de aynı makama layık kılsın. Bu yolda kararlıyız. Bizim sözümüz var. Bu işi başaracağız. Zira biz Afrin’e zevk için gitmedik. Şuanda 3.5 milyon Suriyeli bizim ülkemizde. Er Rai, Cerablus, El Bab, 2 bin kilometrekarelik bu alanı şuanda biz kontrol ediyoruz. Ne kadarı döndü geri? Şuan itibariyle 130 bin mülteci geri dönüyor. Afrin’de halledildiği zaman oraya da dönmeye başlayacaklar, İdlib’e de dönmeye başlayacaklar. Bizim gözümüz yok bu topraklarda. Biz batının herhangi bir ülkesi değiliz, biz Türk’üz ve Türkiye’yiz. Bu yolculuğa böyle çıktık” diye konuştu.

Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Fatih Mehmethan ve Piyade Uzman Çavuş Ali Gümüş son yolculuklarına uğurlandı. Şehit Mehmethan’ın eşi Gamze Mehmethan törene eşinin üniformasıyla katıldı.

TSK'nın Suriye’nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Fatih Mehmethan ve Piyade Uzman Çavuş Ali Gümüş son yolculuklarına uğurlandı. Mehmethan’ın İstanbul’daki yaşayan ailesine acı haber sağlık ekipleri eşliğinde verildi. Topağacı Merkez Camisi’nin çay evinde taziyeleri kabul eden baba Mehmet Mehmethan’a, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve askeri yetkililer ile yakınları taziye dileklerini iletti. Şehidin birkaç ay önce evlendiği öğrenildi.


ÜNİFORMASINI GİYDİ

Mehmethan için Pendik 15 Temmuz Şehitler Camisi’nde tören düzenlendi. Törene, şehidin üniformasını giyen eşi Gamze, babası Mehmet, annesi Nihal Mehmethan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.


YAKILSIN HAİNLER

İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınan şehidin naaşı, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Vatan sana canım feda”, “Ne mutlu Türk’üm diyene”, “Bir ölür bin diriliriz”, “Yakılsın hainler, yıkılsın Afrin” sloganları eşliğinde cenaze arabasına götürüldü. Şehit Mehmethan’ın cenazesi, Ümraniye Kocatepe Şehitliği’nde toprağa verildi.


EŞİ HAMİLEYDİ

Şehit Gümüş’ün Mersin’in Mut ilçesinde yaşayan ailesine de acı haber ulaştırıldı. Şehadet haberini alan baba Mükremin Gümüş ile diğer aile yakınlarına gözyaşlarına hakim olamazken, yakınları da taziye için eve geldi. Evli olan şehidin eşinin hamile olduğu öğrenildi. Hatay’dan helikopterle Mut ilçesine getirilen şehidin cenazesi, Şehit Eyüp Kahraman Camisi’ne götürüldü. Burada düzenlenen törene şehidin annesi Münevver, babası Mükremin, hamile eşi Hanife ile ağabeyi Erkan Gümüş ile yakınları, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Bakan Elvan, başsağlığı dilediği aileye tören boyunca eşlik ederken, şehidin ağabeyi de Elvan’a sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi daha sonra ilçe şehitliğinde toprağa verildi.

#Afrin
#Afrin'de son durum
#Afrin şehitleri
6 yıl önce