|

Altın Elbiseli Adam Barkın Bayoğlu hayatını kaybetti! Barkın Bayoğlu kimdir?

Barkın Bayoğlu hayatını kaybetti. Altın Elbiseli Adam lakabıyla tanınan ve Youtube'da çektiği motosiklet videolarıyla tanınan Barkın Bayoğlu hayatını kaybetti. Peki Barkın Bayoğlu kimdir?

Yeni Şafak
09:40 - 25/07/2017 Salı
Güncelleme: 09:46 - 25/07/2017 Salı
IHA
Altın Elbiseli Adam Barkın Bayoğlu hayatını kaybetti
Altın Elbiseli Adam Barkın Bayoğlu hayatını kaybetti
Barkın Bayoğlu kimdir, neden vefat etti? Altın Elbiseli Adam lakabıyla bilinen ünlü Motosiklet ve Model Araç Uzmanı Barkın Bayoğlu, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde motosikletiyle kaza yaparak hayatını kaybetti. Peki Barkın Bayoğlu kimdir?

Altın Elbiseli Adam lakabıyla bilinen ünlü Motosiklet ve Model Araç Uzmanı Barkın Bayoğlu’ndan üzücü haber geldi. Bayoğlu, gece saatlerinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde motosikletiyle kaza yaptı. Kazanın ardından ambulansla hastaneye kaldırılan Bayoğlu tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bayoğlu’nun ölüm haberi sevenleri tarafından üzüntüyle karşılandı.
BARKIN BAYOĞLU KİMDİR?

1975 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Barkın Bayoğlu, ilkokula başladıktan kısa bir süre sonra ailesiyle İngiltere’ye göç etti. Türkiye’ye döndükten sonra Bilgi Üniversitesi’nde öğrenim gördü ve dereceyle mezun oldu.

İngiltere’de okuduğu sırada motosiklet tutkusu başlayan Bayoğlu, lisede ilk motosikletine sahip oldu. 2000’li yıllarda Telsim’de eğitmen olarak, bir sürede Kazakistan’da bazı işlerle uğraşan Altın Elbiseli Adam, Türkiye’ye döndükten sonra kendisine bir atölye satın aldı. Bayoğlu son zamanlarda motosikletlerle iglili YouTube’ta çektiği videolarla hatırı sayılır bir hayran kitlesine ulaşmıştı.


ALTIN ELBİSELİ ADAM LAKABI NASIL ÇIKTI?

Barkın Bayoğlu, Kazakistan'da çalışırken bir müzede gördüğü M.Ö. 5. yüzyılda ölen bir prensin, altından elbisesi ve kırmızı bir kaftanı ile birlikte gömüldüğünü ve üzerindeki yazıların Türkçe olmasından etkilenir. Türkiye'ye döndüğü zaman bir video çekiminde giydiği tulumun altın rengi olması ile Altın Elbiseli Adam fikri ortaya çıktı.

Barkın Bayoğlu ve yönetmen iki arkadaşı ile birlikte çektikleri motorsiklet videoları ilgi görmeye başlayınca ilk önce Showmax'te Piston adlı bir program yaptılar. 10 bölüm süren program sonrasında Barkın Bayoğlu, arkadaşlarının ısrarı üzerine Skytürk'te Altın Elbiseli Adam olarak programa başladılar. Daha sonra ise 2012 yılı başlarında Okan Bayülgen ile 18 TV kanalı işine girdi. Bir çok dergide motosiklet üzerine yazıları büyük ilgi ile karşılanmıştı.

Barkın Bayoğlu'nun motorsiklet videolarını, incelemelerini ve programlarını takip eden hatırı sayılır bir takipçisi, hayranı vardı.

#Barkın Bayoğlu
#Barkın Bayoğlu kimdir?
#Altın Elbiseli Adam
7 yıl önce