|

"Jandarma Kasım'da Bakanlığa bağlanır"

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş jandarmanın İçişleri Bakanlığı'na bağlanmasıyla ilgili açıklama yaptı. Elitaş "Sayın Başbakanımız grup toplantısında ifade ettiler, bu güvenlik reformu çerçevesinde değerlendirilecek bir durumdur, herhalde kasım ayı içerisinde muhtemelen yasalaşır" dedi.

Aa
00:00 - 27/10/2014 Pazartesi
Güncelleme: 12:29 - 27/10/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
"Jandarma Kasım'da Bakanlığa bağlanır"
"Jandarma Kasım'da Bakanlığa bağlanır"

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, jandarmanın İçişleri Bakanlığı'na bağlanması yönündeki çalışmalara ilişkin, "Sayın Başbakanımız grup toplantısında ifade ettiler, bu güvenlik reformu çerçevesinde değerlendirilecek bir durumdur, herhalde kasım ayı içerisinde muhtemelen yasalaşır" dedi.

Elitaş, yaptığı açıklamada, hükümet olarak daha önce jandarmanın İçişleri Bakanlığı'na bağlanması yönünde karar verdiklerini söyledi.

"Jandarma köy polisi demek"

Uygulamayı PKK'nın bir projesi gibi göstermenin basit bir siyaset ürünü olduğunu ifade eden Elitaş, şöyle konuştu:

"Jandarmanın orijini köy polisi. Polisin, belediyelerin olmadığı yerlerde jandarma emniyet, polis görevini yerine getirir. Yani sayın Bahçeli'nin konuyla ilgili AK Parti'nin her yaptığı icraatı bir ihanetle, PKK projesi gibi ortaya koyması basit bir siyaset ürünüdür. Siyaset üretemeyen zihinlerin, kısır beyinlerin ortaya koyduğu bir düşüncedir. Bu konuyla ilgili kurum ve kuruluşlardan bilgiler alınmış, en son siyaset kurumu gerekli sonuca ulaşacaktır. Her taraftan görüş ve bilgiler alınır, en son siyaset kurumu kararı verir. Jandarmanın PKK'nın talimatıyla İçişleri Bakanlığı'na bağlandığı yönündeki şeylere gülüp geçmek mi gerekir, yoksa başka şeyler mi söylenir açıkçası bilmiyorum."

Kasım ayında yasalaşır

Elitaş, çalışmanın ne zaman tamamlanacağına ilişkin ise "Henüz bu konuda bir tasarı olmadı. Bu güvenlik paketi içerisinde olacak. Sayın Başbakanımız grup toplantısında ifade ettiler, bu güvenlik reformu çerçevesinde değerlendirilecek bir durumdur, herhalde kasım ayı içerisinde muhtemelen yasalaşır. Bu sene de yasalaşma imkanı mevcut" ifadesini kullandı.

9 yıl önce