|

Ahit beyannamesi

AK Parti’nin, yeni dönemin yol haritasını oluşturacak seçim beyannamesi için son rötuşlar yapılıyor. Manifestonun tamamlayıcısı beyannamede Erdoğan’ın ahdi olan faiz, enflasyon ve cari açığın düşürülmesi ve ‘güçlü Türkiye’ için atılacak somut adımlar ön planda olacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/05/2018 Salı
Güncelleme: 02:01 - 22/05/2018 Salı
Yeni Şafak
AK Parti, 24 Mayıs’ta kamuoyuna duyuracağı 24 Haziran seçim beyannamesine odaklandı.
AK Parti, 24 Mayıs’ta kamuoyuna duyuracağı 24 Haziran seçim beyannamesine odaklandı.

Manifestonun ardından aday listesini de Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) veren AK Parti, 24 Mayıs’ta kamuoyuna duyuracağı 24 Haziran seçim beyannamesine odaklandı.

AK Parti, yeni dönemin yol haritasını oluşturacak beyanname için son rötuşları yapıyor. Genel başkan yardımcılarının da yer aldığı yazım ekibinin çalışması tamamlanınca beyannameye son şekli Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından verilecek. Yine Erdoğan tarafından açıklanacak seçim beyannamesi, 24 Haziran tarihinden itibaren uygulamaya geçecek olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte inşa edilmeye başlanacak 'güçlü Türkiye' için atılacak adımları içerecek. Beyanname Erdoğan’ın seçim manifestosunun tamamlayıcısı olacak.

ANA BAŞLIK EKONOMİ

Perşembe günü Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek görkemli bir törenle açıklanacak seçim beyannamesi özellikle ekonomi alanında yapılacak yenilikleri içerecek. Erdoğan’ın ahdi olan faiz, enflasyon ve cari açığın düşürülmesi için atılacak somut adımlar yer alacak. Türkiye’nin ihracatını artırmaya yönelik önlemlerin seçim beyannamesinde yer alması beklenirken, kültür ve sanat üreten kimlikli şehirlerin dünyada marka olmaları için hedeflenen projeler de açıklanacak.

YERLİLİK VURGUSU

Türkiye’yi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine taşıyacak projelerde, yerlilik ve millik vurgusuna da özel yer verilecek. Dışa bağımlılık azaltılırken, yerli ekonominin süratle hayata geçirilmesini sağlayacak düzenlemeler ile Türkiye’nin küresel bir güç olarak dünya sahnesindeki yerini alması sağlanacak. Özellikle savunma sanayi alanında son süreçte atılan millileşme adımının devamlılığına yönelik önlemlerin de seçim beyannamesi içerisinde kendine yer bulması bekleniyor. Yine Türkiye’nin terörle mücadele kararlığı da üzerinde durulacak başlıklar arasında yer alacak.

  • Sürpriz projeler
  • Beyannamede 3. havalimanı, 3. köprü, 1915 Çanakkale Köprüsü, Kanal İstanbul, Osmangazi Köprüsü gibi dev projelere benzer sürpriz ve dünya kamuoyunda ses getirecek vizyon projelerinin açıklanabileceği de AK Parti kulislerinde değerlendiriliyor.

#AK Parti
#Seçim
6 yıl önce