|

Mahir Ünal: Süreç bugün başlayacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal açıklama yaptı. Uyum yasalarının bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacağını söyleyen Ünal, sürecin başladığını açıkladı. Mahir Ünal, son anketlere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranının yüzde 55,6 olduğunu açıkladı. İYİ Parti'nin seçime katılıp katılamayacağına ilişkin soruya Ünal, "Yasalarla belirlenmiş koşulları taşıyan tüm aday ve partilerin 24 Haziran'da sandıkta seçmenin karşısına çıkmasından yanayız" dedi.

Yeni Şafak
13:19 - 19/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 13:53 - 19/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Mahir Ünal
Mahir Ünal

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, düzenlediği basın toplantısında erken seçime ilişkin açıklamalarda bulundu. Uyum yasalarının bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacağını söyleyen Ünal'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Siyaseten seçim havası oluştuğunda buna bigane kalmamız düşünülemez. 65 gün sonra seçime gidiyoruz. AK Parti olarak her seçim arefesinde tekrar seçim olacakmış gibi çalışmalarımızı başlatırız. AK Parti olarak her şekilde seçime hazırız. Bu seçimin diğer seçimlerden bir farkı var. Çünkü bu seçim cumhurbaşkanlığı ile milletvekili seçimlerinin bir arada gelişeceği, artık seçim beyannamelerinin bizzat cumhurbaşkanı adayı tarafından ilan edilecek bir süreç oluşturuyor.

Uyum yasaları

Şu anda Sayın Genel Başkanımızın başkanlığında cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi çalışmaları için uyum üst komisyonu çalışmaları başladı. Nihai çalışmalarımızı 19 Nisan'da Sayın Cumhurbaşkanımıza sunacağız demiştik. Sayın Cevdet Yılmaz'ın sunumuyla bu toplantı başladı.

İYİ Parti sorusuna yanıt

Biz her zaman demokrasinin tesisinden yana olduk. Bu çerçevede seçime girmek için yasalarla belirlenmiş koşulları taşıyan tüm aday ve partilerin 24 Haziran'da sandıkta seçmenin karşısına çıkmasından yanayız. Dolayısıyla bu süreçte birileri kendi hazırlıksızlıklarını bize fatura etmeye kalkışmasın.

#AK Parti
#Hahir Ünal
6 yıl önce